Obavijesti

News

Komentari 3

Policiji u Obrovcu predao osam ručnih bombi, pušku i streljivo

Drugi je muškarac prošli tjedan predao M-48, automat Thompson dvije bombe i 800 komada streljiva. Oružje su vratili anonimno i bez kazne budući da traje akcija "Manje oružja-manje tragedija"

VIDEO

Osam ručnih bombi, pušku M-48 i 1130 komada raznog streljiva, građanin s područja Obrovca predao je policiji u ponedjeljak, a oni su oružje pohranili  u službene prostorije zadarske policije.

Drugi je muškarac prošli tjedan predao M-48, automat Thompson dvije bombe i 800 komada streljiva. Oružje su vratili anonimno i bez kazne budući da traje akcija "Manje oružja-manje tragedija", u sklopu koje je moguće nekažnjeno vratiti policiji ilegalno oružje. Ali u slučaju da policajci sami nađu oružje ili im netko dojavi, vlasnik ilegalnog oružja bit će kažnjen. Oni koji zaostalo oružje žele dobrovoljno vratiti, mogu nazvati 192 pa će policajci sami doći po njega. 

- Policijski službenici za protueksplozivnu zaštitu doći će po oružje u neobilježenom automobilu i u civilu. To je zato što oružje može biti nestabilno, pogotovo ako je prošlo dosta vremena od njegove proizvodnje pa nije dobro da ga građani sami voze u automobilima do policijske postaje - rekao nam je Elis Žodan, policijski glasnogovornik.

 U slučaju da su građani našli kakvo eksplozivno sredstvo, poput ručne granate, pronašli u polju prilikom oranja njive ili slično, najbolje ga je ne dirati nego nazvati pirotehničare koji ga čak zbog sigurnosti, mogu uništiti kontroliranom eksplozijom na mjestu pronalaska. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?
NOVA GENERACIJA

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?
FOTOSTARENJE

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?

Mnogi misle da je kožu potrebno mazati zaštitnom kremom samo kada su na plaži, no sunce oštećuje kožu i pri svakodnevnom izlaganju. Zato se trebate zaštititi i pri najmanjem izlasku na sunce, čak i za oblačnih dana
Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae
PROMO

Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae