Obavijesti

News

Komentari 36

"Političari stigmatiziraju djecu iz gay obitelji radi glasova"

"Političari stigmatiziraju djecu iz gay obitelji radi glasova"
1

Kožić kaže da je Beroš išao linijom pragmatizma očekujući da će birači u njegovoj izbornoj jedinici nagraditi ovakav stav pa dodao kako u Hrvatskoj djeca već žive s dvije mama ili dva tate

VIDEO

Mladen Kožić, udomitelj iz uduge Dugine obitelji, prokomentirao je za N1 televiziju izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša koji je rekao kako je prihvatljivije da djeca budu u domu, nego s istospolnim partnerima.

- Izjava je izrečena u neznanju. Prvi put kad sam ju čuo imao sam razumijevanja, ne može političar znati sve. Ali, imao je priliku educirati se. Njegovo opravdavanje kasnije zvučalo je još gore. Nevjerojatno je da nije pročitao intervju s ravnateljicom Doma u Nazorovoj koja kaže da je najgore za dijete biti u domu. Ministar također ne zna da se tijekom potresa srušio krov na dječju igraonicu u tom domu. Izjava nije izrečena u neznanju, ona je bešćutna - rekao je Mladen Kožić.

Kazao je i kako je ministar išao linijom pragmatizma očekujući da će birači u njegovoj izbornoj jedinici nagraditi ovakav stav pa dodao kako u Hrvatskoj djeca već žive s dvije mama ili dva tate. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Političari bešćutno označavaju to dijete. Trebali bi se zapitati koju poruku šalju. To je banalno, bešćutno i pragmatično ponašanje koje me zabrinja. Svi zagovaramo vrijednosti obitelji. Ne vidim ništa demokršćansko u činjenici da se stigmatiziraju određene vrste obitelji i da se šalje poruka o gay ljudima da njima nešto nedostaje - rekao je, ponovivši kako je nečovječan taj pragmatizam kojim žele privući biračko tijelo.

Kožić ističe kako temu udomiteljstva treba ostaviti struci, a ne politizirati, dodavši kako je struka rekla da ne postoji razlog da se Duginim obiteljima ne dopusti da budu udomiteljske obitelji.

'Ako je okruženje zdravo, djeci bi bilo prihvatljivije u domu, nego kod istospolnog para...'
'Ako je okruženje zdravo, djeci bi bilo  prihvatljivije u domu, nego kod istospolnog para...'

- U Konvenciji o pravima djeteta stoji da svako dijete ima pravo na obitelj... S političarima se mogu složiti u tome da je pravo djeteta ispred svih drugih. Međutim, tvrditi da je djetetu bolje uskratiti potencijalni dom, je u suprotnosti s pravima djeteta - kazao je Kožić.

Kaže kako njihova borba za udomljavanje djeteta još uvijek traje, ali prepreka više nema. Čekaju udomiteljsku licencu. 

- Trenutno problema nema. Budući da je prošlo previše vremena, moramo ponovno prolaziti razne testove, edukaciju... Struka, zakonodavci i ustavni sud rekli su svoje... Nismo u to ušli bezglavo i zaneseni. Čudi da ministar Beroš kao čovjek struke, ne mogu objasniti kako je moguće da javno iznosi neznan stavove i stavove u subrotnosti s pravima djeteta - rekao je Kožić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović