Obavijesti

News

Komentari 6

Poljaci kupili Pan-Pek: Imaju 65% udjela, širit će poslovanje

Poljaci kupili Pan-Pek: Imaju 65% udjela, širit će poslovanje
1

Sigurni smo da će se tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj razviti na temelju kontinuiranog rasta suvremenog maloprodajnog kanala prehrambenih proizvoda, poručili su iz Enterprise Investorsa

VIDEO

Poljski private equity fond Enterprise Fund VII sklopio je ugovor o stjecanju 65 posto udjela u hrvatskoj tvrtki Pan-Pek, koja se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, objavili su u utorak iz Enterprise Investorsa (EI), koji upravlja tim poljskim fondom. 

"Enterprise Investors će se udružiti s osnivačem i direktorom Pan-peka Ivanom Paraćem, kako bi se olakšao daljnji rast društva", navodi se u priopćenju poljskog fonda, iz kojeg ne navode vrijednost transakcije.

"Sigurni smo da će se tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj razviti na temelju kontinuiranog rasta suvremenog maloprodajnog kanala prehrambenih proizvoda", izjava je partnera u EI odgovornog za ulaganje Michała Kędzia koja se prenosi u priopćenju. 

On vjeruje kako će pod vodstvom Paraća Pan-Pek učvrstiti svoju vodeću poziciju u jadranskoj regiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Vjerujem da ćemo u sljedećih pet godina znatno proširiti maloprodajno poslovanje Pan-Peka“, istaknuo je Kedzia.

Parać kaže kako je ponosan što će Pan-Pekov partner biti Enterprise Investors, jedan od najvećih i najiskusnijih private equity fondova s privatnom ponudom u srednjoj i istočnoj Europi.

"Uz njihovu podršku znatno ćemo ojačati svoj položaj na tržištu i pritom se razvijati sa svojim dobavljačima kako bismo zadovoljili rastuća očekivanja naših kupaca kako u veleprodaji tako i u maloprodaji", rekao je Parać.

Pan-Pek je osnovan 1992. i danas je jedan od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u jadranskoj regiji.

Pan-Pek ima i vlastitu mrežu od 50-ak pekara, većinom na području Zagreba, gdje i glavna tvornica tvrtke, dok se druga, manja tvornica nalazi u Đakovu.

Posljednjih je godina Pan-Pek uveo vrhunske, potpuno automatizirane proizvodne linije za odabrane kategorije proizvoda te i dalje ulaže u modernu opremu. 

Po podacima iz priopćenja, Pan-Pek je u 2017. ostvario više od 32 milijuna eura prihoda i trenutno ima više od 700 zaposlenika.

Iz Enterprise Investorsa ističu da su jedno od najvećih društava za upravljanje fondovima u srednjoj i istočnoj Europi. Društvo je osnovno 1990., a razvilo je devet fondova čiji ukupni kapital premašuje 2,5 milijardi eura. Ti su fondovi uložili 1,8 milijardi eura u 140 društava iz raznih sektora te izašli iz vlasništva iz 126 društava s ukupnim bruto prihodima od 3,6 milijardi eura, navodi se u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21