Obavijesti

Promo sadržaj

Poljoprivredna kultura koju jedni vole, a drugi od nje zarađuju

Poljoprivredna kultura koju jedni vole, a drugi od nje zarađuju
2

Da hrvatska poljoprivreda ima potencijala i svojih svijetlih primjera nije nepoznato

Nerijetko mediji pišu o poljoprivrednim kuluturama koje su profitabilne i donose dobru zaradu, ali i  o pojedincima, poljoprivrednicima koji polako mijenjaju vizure domaćih polja.

Naravno, u sve se mora uložiti trud i novac, a potrebno je i određeno znanje, no kada se kreće u poljoprivredni biznis dobro je znati koje su kulture najisplativije. Lješnjak, aronija, kamilica, smilje neke su od poljoprivrednih kultura koje ostvaruju izvanredne prinose i zaradu.

Međutim, postoji još jedna poljprivredna kultura koja postaje pravi hit – pivarski ječam.

On posljednjih godina ostvaruje svoj potencijal na domaćim, mahom slavonskim poljima. Tako iz godine u godinu zauzima sve veće površine, uz prinose i otkupnu cijenu koja je veća od, primjerice, one za pšenicu. Prema podacima Poljoprivredno prehrambenog kompleksa iz Nove Gradiške, prošle su godine otkupili rekordnu količinu pivarskog ječma – više od 66.000 tona. 

U čemu je tajna uspješnosti ove poljoprivredne kulture? Tajna je u velikoj potražnji za ječmenim sladom, jednim od ključnih sastojaka piva. Upravo je ječmeni slad zaslužan za puno toga što povezujemo s pivskom kulturom kakvu trenutno poznajemo, a Karlovačko je proizvedeno od ječma isključivo s hrvatskih polja. 

Pokretanje videa...

00:09

Domaći pivarski ječam je čvrst i bogatog klasa, a proizvodnja mu se u potpunosti kontrolira. Njegova kvaliteta čini ga idealnim prirodnim sastojkom koji Karlovačkom pivu daje prepoznatljiv pun okus. Ovo pivo može se pohvaliti time da u svojoj recepturi ima poljoprivrednu kulturu koja stiže isključivo s naših polja. To predstavlja izravnu podršku hrvatskim poljoprivrednicima i gospodarstvu, a potrošači mogu biti sigurni da svakim gutljajem Karlovačkog piva pomažu domaćoj poljoprivredi te istovremeno uživaju u nečemu što su domaći poljoprivrednici uzgojili na svojim poljima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince