Obavijesti

News

Komentari 137

Pomaci u suradnji sa Srbijom nisu spektakularni, ali su stalni

Pomaci u suradnji sa Srbijom nisu spektakularni, ali su stalni
1

Ivo Josipović naglašava da Hrvatski sabor zna i poštuje deklaraciju koja vrlo jasno govori o tome da se susjede ne smije ucjenjivati ili kočiti u njihovom ulasku u EU

VIDEO

Zagreb nikako neće stajati na putu ulaska Srbije u EU. Dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na sastanak čelnika jugoistočne Europe 15. srpnja u Dubrovnik pokazuje podršku proširenju Unije, rekao je Ivo Josipović u intervjuu za beogradske Novosti.

Josipović naglašava da je Hrvatski sabor donio deklaraciju "koja vrlo jasno govori o tome da se susjede neće ucjenjivati ili kočiti u njihovim naporima da uđu u EU". Naveo je i da će za ocjenu o ispunjavanju uvjeta biti važna sposobnost rješavanja otvorenih pitanja.

- Razgovori o zajedničkim naporima u izgradnji infrastrukture, suradnje u regiji, europskoj energetskoj politici i mjestu jugoistočne Europe u njoj kao i pitanja suradnje u regiji jasan su znak takvoga političkoga stajališta - rekao je Josipović.

Na pitanje kako ocjenjuje današnje odnose Beograda i Zagreba odgovorio je kako je puno učinjeno da se ti odnosi poboljšaju tijekom godina te da se suradnja prilično razvija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pomaci, koji nisu spektakularni, stalni su. Kao takvi manje su vidljivi i atraktivni javnosti - rekao je Ivo Josipović.

Josipović je također rekao kako će jedna od glavnih poruka skupa u Dubrovniku biti da EU cijelu regiju smatra dijelom Europe i da je budućnost svih zemalja u regiji upravo u EU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a