Obavijesti

News

Komentari 83

Pomaže siromašnima pa su je nazvali 'anđelom iz Slavonije'

Pomaže siromašnima pa su je nazvali 'anđelom iz Slavonije'
5

Stalno skrbi o 20-ak siromašnih obitelji, a pomaže i drugima koji joj se jave. Ukoliko ne uspije skupiti dovoljno pomoći, siromašnima kuha i nosi vlastitu hranu

VIDEO

Spomenka kaže kako za nju zna svaki mesar u široj okolici jer nema dana kad ih ne obiđe tražeći barem nešto što bi mogla nekome odnijeti ili nekoga nahraniti.

Svaku noć do sitnih sati provodi na računalu pišući pisma i šaljući ih na stotine adresa tražeći pomoć. Za Svetog Nikolu i Božić pripremila je oko 150 paketića “svojim” najmlađim štićenicima. Njezin telefon je dostupan svima i postalo je već uobičajeno da je ljudi zovu navečer tražeći pomoć.

- Evo, nedavno me neka žena iz Borinaca zvala oko ponoći, plače, ima rak krvi... Odmah sam napunila nekoliko auta pomoći i odvezla ih njezinoj kući. Odreći ću se svojeg zalogaja da dam onome kome je potrebnije - govori Spomenka Ivoš (51) iz Mirkovaca kraj Vinkovaca.

Pisala je pisma vinkovačkom gradonačelniku, županu, čak i Papi, u kojima ih je detaljno informirala o svojim aktivnostima i tražila pomoć za siromašne sugrađane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekla sam im da prosim kako bih pomogla drugima, ali nitko mi nije izašao u susret ni najobičnijim odgovorom - kaže Spomenka koja svaki dan skrbi o 20-ak najugroženijih obitelji.

Sve ajvare, džemove i marmelade, koje sprema u teglice, Spomenka radi za potrebite. Čak i u svojem vrtu sadi povrće kojima pomaže potrebitima, a nerijetko se zaputi i na pecanje samo kako bi siromašnima odnijela ribu.

- Želim svojim angažmanom potaknuti druge da djeluju svojom dobrotom - kaže Spomenka.

Goran Ferbežar/Pixsell

Za njezin rad je zaslužna i obitelj koja joj rado pomaže

Spomenka rado hvali svoje ukućane, supruga i kćer, te kaže kako joj oni često pomažu kad prevozi robu potrebitima ili pakiraju pakete koje je isplanirala darovati. Bez njihove potpore, smatra ona, bilo bi nemoguće organizirati joj vrijeme tako da stigne učiniti sve što želi.

Spomenka ne daruje novac, nego stvari i hranu za gladne

Nezaposlena fizioterapeutkinja iz Zenice, protjerana ratnim vihorom, 1995. godine stigla je u Slavoniju. Nastanila se u Mirkovcima kraj Vinkovaca. Obitelj živi od muževe plaće, a višak namirnica koji uzgoji u vrtu ili dobije od drugih daruje. Ne daruje novac jer ga ni sama nema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor