Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pomoć: Bolesni propovjednik ne može platiti skupo liječenje

Prije devet godina pater Luka Rađa ostao je nepokretan zbog teške nesreće. Ostao je nepokretan i morao opet učiti govoriti. Vjernicima se obraća SMS porukama

Željko Hladika/Pixsell
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Pater Luka Rađa (54) je SMS propovjednik. Budući da je zbog teške nesreće ostao nepokretan, SMS-ovima vjernicima šalje komentare nedjeljnog evanđelja. Sad treba njihovu pomoć.

“Poštovani, s obzirom da sam redovnik i nemam vlastitih prihoda, slobodan sam vas zamoliti pomoć u plaćanju smještaja i vježbi s privatnim terapeutom. Možete i putem trajnog naloga u banci, u skladu s vašim mogućnostima. I najmanji iznosi su dobrodošli. Hvala na dosadašnjim prilozima. Od srca p. Luka”.

Tekst je to SMS-a kojim je zamolio za financijsku pomoć. Doživio je tešku prometnu nesreću 2003. Bio je u komi dva mjeseca, a kad se probudio, morao je opet učiti govoriti. Liječnici su mu rekli da nikad više neće prohodati. Ipak, nije odustao od službe.

Osnovao je web župu i blog, a s vjernicima komunicira SMS-om. Nakon terapije u Krapinskim toplicama smjestili su ga u Dom umirovljenika Sv. Nikola u Krapini. Kaže da mu za smještaj i fizoterapeuta treba 12.500 kuna na mjesec.

- Ne smijem davati izjave bez provincijalova dopuštenja - rekao je pater Rađa i odbio komentirati situaciju.

Provincijal nije bio dostupan za razgovor, no doznajemo kako mjesecima patera nagovara da dođe živjeti na Fratrovac, gdje djeluje Hrvatska pokrajina Družbe Isusove.

- Ondje imamo smještaj za najteže bolesnike i imao bi najbolju moguću njegu o trošku Crkve. No on uporno odbija - objasnili su u zagrebačkoj središnjici.

Pateru Rađi možete pomoći uplatom na račun u PBZ-u: 2340009-3206845858.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message