Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pomor ptica pčelarica: Zatrpali su im gnjezdilišta kamenjem...

Polagana i bolna smrt: Uz Peručko jezero nalazila se druga po redu najveća hrvatska kolonija ptica pčelarica. Iz nekog razloga netko ju je odlučio uništiti.

Foto: Miroslav Photography
69 komentara

Ptice pčelarice su strogo zaštićena vrsta u Hrvatskoj, a uz Peručko jezero nalazila se druga po redu najveća hrvatska kolonija tih ptica. No netko je odlučio da mu smetaju pa ih je poubijao. Kamenjem je namjerno zatrpao čak 35 rupa u kojima se ptice gnijezde.

Foto: Miroslav Photography

To je u petak ujutro otkrio naš poznati fotograf Miroslav Marić koji je samo pet dana ranije gledao vesele ptice u fazi gnježđenja. Šokatne fotografije je objavio i na svojem Facebooku

- Ostao sam zaprepašten. Odmah sam pozvao policiju i Državni zavod za zaštitu prirode ( DZZP) te su oni napravili očevid. Razgovarao sam s mještanima i oni misle da je to nedjelo učinio lokalni pčelar-lovac. Kazali su da se tamo 'motao' i da su ga te ptice strašno živcirale - ispričao nam je u razgovoru Marić. 

Foto: Miroslav Photography

Ove ptice se, kao što im ime govori, najčešće hrane kukcima pa tako i medonosnim pčelama. A to zna često naljutiti pčelare

- Uz to što su im svega deset posto ulova pčele, one puno više vole krupnije kukce, kao što su stršljenovi, inače veliki neprijatelji pčela - kazao je Marić.

Foto: Miroslav Photography Uginula pčelarica

U PU Splitsko-dalmatinskoj su nam potvrdili da su nakon dojave oko 6 sati ujutro izašli na lice mjesta i zajedno s inspektoricom DZZP-a napravili očevid te da sad tragaju za okrutnim počiniteljem.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message