Obavijesti

News

Komentari 0

Pompeo je najavio: SAD će od Turske tražiti primirje u Siriji

Pompeo je najavio: SAD će od Turske tražiti primirje u Siriji
1

Pompeo je rekao u intervjuu za Fox Business Network da je cilj posjeta američkog izaslanstva naći rješenje situacije u Siriji, a ne prekinuti američko-turske odnose

VIDEO

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu da će s potpredsjednikom Mikeom Penceom tražiti da Turska zaustavi svoje napade u Siriji kada se sastanu s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom ovaj tjedan.

Pompeo je rekao u intervjuu za Fox Business Network da je cilj posjeta američkog izaslanstva naći rješenje situacije u Siriji, a ne prekinuti američko-turske odnose.

Sirija: Zbog turske ofenzive više je od 60.000 raseljenih
Sirija: Zbog turske ofenzive više je od 60.000 raseljenih

"Očekujemo da ćemo se sastati s predsjednikom Erdoganom", kazao je Pompeo za televizijsku mrežu i dodao kako je važno da najviši dužnosnici administracije Donalda Trumpa imaju izravne razgovore oči u oči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"On treba zaustaviti operaciju u Siriji", kazao je Pompeo. "Potrebno nam je primirje" i onda možemo početi rješavati stvari, istaknuo je.

Upitan smatra li Erdogana osobno odgovornim za stanje u Siriji, Pompeo je odgovorio: "Moramo shvatiti da je to složena situacija."

Američko izaslanstvo trebalo bi otputovati iz Washingtona u srijedu navečer, priopćila je Bijela kuća.

Ruske snage prešle Eufrat i došle do Kobanija na sjeveru Sirije 

Ruske snage prešle su rijeku Eufrat u sjevernoj Siriji i došle su do predgrađa Kobanija, napredujući prema istoku sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje predvode Kurdi, priopćio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Nekoliko dana ranije SDF je sklopio sporazum sa sirijskom vladom o raspoređivanju vojnika na tursko-sirijskoj granici nakon što je Turska pokrenula ofenzivu na sjeveroistoku Sirije prošli tjedan.

"Ruske snage došle su do područja izvan Kobanija, oko 4 do 5 kilometara izvan grada, nakon što su prešle Eufrat", rekao je Rami Abdulrahman, direktor SOHR-a.

Upitan o tom izvješću, dužnosnik SDF-a je izjavio da još nije dobio informacije o takvom ruskom napredovanju.

Vojni sporazum SDF-a s Damaskom i njegovom saveznicom Moskvom predstavlja naglu promjenu u politici nakon objave Sjedinjenih Država da povlače svoje snage iz sjeveroistočne Sirije, gdje su ranije pružale potporu snagama SDF-a kako bi iskorijenili terorističku skupinu Islamsku državu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a