Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Gori diljem Dalmacije, uspjeli obraniti kuće u blizini Vodica

Zbog požara pokraj Vodica zatvorena je ceste Gaćeleze-Grabovci. Osim kod Vodica požar je izbio i kod Dazline. Gori trava, nisko raslinje, hrastova šuma i smrika

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

U tijeku je gašenje požara na području Tisno-Dazlina-Gaćelezi, u Šibensko-kninskoj županiji, a opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja, hrastove šume i smrike, izvijestio je DUZS. Požar je nošen jakim vjetrom prešao cestu Šibenik-Benkovac i zaprijetio kućama, no izuzetnim naporom vatrogasaca i mještana kuće su spašene. 

U gašenju sudjeluju Državna intevencijska postrojba Šibenik i županijske vatrogasne snage s ukupno 60-ak vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila. Iz zraka su im pomagali i kanaderi koji su oko 20 sati napustili požarište.           

Gorjelo kod Omiša, Prgometa i Prapatnice

Požar je izbio i kod Duća, nedaleko Omiša iza 15 sati. Vatrogasci su na terenu, a jak vjetar im je otežavao gašenje. Požar je gasilo 70 vatrogasaca, a u gašenju su sudjelovale i zračne snage. Nešto prije 20 sati buktinju su stavili po kontrolu

Gorjelo je i na području Prgometa i Prapatnice. Požar su gase vatrogasne snage sa trogirskog područja. 

Požar gase i na granici s BiH

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Vinjana Gornjih u blizini Imotskog, na graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom. Požar su iz zraka gasila 2 helikoptera, no oni su napustili požarište.

Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području Otrić-Seoci, na graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom, napustile su požarište. Na području Republike Hrvatske požarom je zahvaćeno oko 5 hektara borove 

Vatrogasci kažu kako gotovo svaki slijedeći dan požar bukne na drugom mjestu.  Veliki požar zahvatio je i prostore Ljubuške općine u BiH. I ovaj požar u kojem je do večernjih sati u petak opožareno sa hercegovačke strane 10, a sa hrvatske strane 5 hektara borove šume i sitnog raslinja samo je djelomično stavljen pod kontrolu i to sa hrvatske strane na prostoru Prologa kod Vrgorca. 

Požar se gasio i iz zraka. Tijekom dana zbog vatrene stihije bila je zatvorena i državna cesta u Prologu koja vodi prema graničnom prijelazu Crveni grm. Duž cijele državne granice na tom prostoru raspoređene su bile vatrogasne postrojbe DVD Vrgorac, Metković, Ploče, Ston, Slano... sa 13 vozila i 54 vatrogasca koji su doslovno branili granicu od vatrene stihije. 

I tijekom noći vatrogasne snage ostat će na požarištu kako bi kontrolirali opožareno područje od ponovnog izbijanja vatre.

Možda vas zanima i ovo:
Message