News

Komentari 2

Ponovo obilne kiše u BiH: Izdali žuta i narančasta upozorenja, strahuju od novih poplava

Ponovo obilne kiše u BiH: Izdali žuta i narančasta upozorenja, strahuju od novih poplava

Narančasto upozorenje je izdato narančasto upozorenje za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara. Dok je za područje Banja Luke, Bihaća, Livna, Prijedora, Sarajeva i Tuzle izdato žuto upozorenje

Zbog obilne kiše Bosna i Hercegovina je za danas izdala narančasto upozorenje za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara, podaci su Meteoalarma.

Dok je za područje Banja Luke, Bihaća, Livna, Prijedora, Sarajeva i Tuzle izdato žuto upozorenje, piše Dnevni Avaz.

U naredna 24 sata na području Foče, Višegrada i Trebinja očekuju obilne padaline, mjestimično od 40 do 60, a lokalno i do 70 litara po metru kvadratnom. Za Mostar se očekuje između 30 i 50, lokalno oko 60 litara po metru kvadratnom.

Mjestimično obilnije padaline 20 do 40 litara po metru kvadratnom u naredna 24 sata se očekuje za područje Banja Luke, Livna i Prijedora. Između 20 i 30 litara po metru kvadratnom očekuje se na području Bihaća i Tuzle, a između 15 i 30 litara po metru kvadratnom na području Sarajeva.

Hrvatska ponudila pomoć BiH

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ponudio je Bosni i Hercegovini svu potrebnu pomoć u otklanjanju posljedica poplava koje su pogodile tu zemlju a ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odmah je poručila kako ta gesta puno znači u teškoj situaciji.

Hrvatski šef diplomacije je u objavi na svom Twitter profilu napisao kako je Hrvatska kao dobar susjed i prijatelj BiH spremna pomoći toj zemlji pogođenoj poplavama.

POGLEDAJTE VIDEO POPLAVA U BiH:

 

Najčitaniji članci