Obavijesti

News

Komentari 23

Ponudili nagodbu optuženom za napad na veleposlanstvo?

Ponudili nagodbu optuženom za napad na veleposlanstvo?
4

Tužiteljstvo BiH ponudilo je nagodbu optuženom za teroristički napad na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 28. listopada prošle godine, tvrdi odvjetnik osumnjičenog

VIDEO

Tužiteljstvo BiH ponudilo je nagodbu Mevlidu Jašareviću (24) optuženom za teroristički napad na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 28. listopada prošle godine, tvrdi Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac.

Dupovac nije želio otkriti što Državno tužiteljstvo Jašareviću nudi za priznanje krivnje za napad na veleposlanstvo SAD-a.

- Ponuđen mu je sporazum i moramo ga analizirati. Vidjet ćemo što Jašarević kaže o njemu. No, Tužiteljstvo BiH mu nudi sporazum. Dužan sam ga upoznati šta nude. To dokazuje da bi i Tužiteljstvo BiH htjelo, na neki način, izići iz ovog. Nisam to očekivao, jer su do sada suvereno nastupali - kazao je Dupovac za Agenciju Anadolija.

Kako je istakao Dupovac, već na prvom ročištu u slučaju "Jašarević i ostali" na površinu su isplivale neke nejasnoće. Primjerice, u izvještaju o očevidu navodi se su tokom incidenta pucala dva policajca, dok izjave potvrđuju da su, ipak, pucala četiri policajca. Oružje dvojice policajaca koji su, također pucali, kako napominje odvjetnik Dupovac, nije vještačeno, niti im je uzeta "parafinska rukavica".

- Osim toga, kada se uzme u obzir okolnost da je i ranjeni policajac Mirsad Velić bio iza drveta, dakle, bio u zaklonu u odnosu na Jašarevića, otvara se mogućnost raznih teorija, izjavio je Dupovac.

Jašarević je 28. listopada prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu. Tom prilikom teško je ranio jednog policajca, nakon čega je snajperskim hicem pogođen u nogu, te uhićen.

Američko ministarstvo pravosuđa je, također, podiglo optužnicu protiv Jašarevića. Optužnica se sastoji od deset točaka. Ako bi bio optužen po svim točkama, Jašarević bi dobio više od 100 godina zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa