Obavijesti

News

Komentari 50

Poplava je oštetila domove, garaže, podrume i studentski dom: 'Ostali smo bez stana...'

Poplava je  oštetila domove, garaže, podrume i studentski dom: 'Ostali smo bez stana...'
7

Kaotičan prizor u Selskoj ulici dan nakon što je njome potekla bujica vode. Štetu su tek počeli zbrajati, a stanovnici i dalje s nevjericom prepričavaju prizor koji ih je probudio u nedjelju rano ujutro

VIDEO

Voda je šikljala kroz vrata i prozore stana koji smo tek nedavno uredili. Kupili smo novi namještaj, postavili novi laminat... A sad je gotovo sve uništeno, ispričali su nam očajni stanari Selske ulice u Zagrebu.

Posvuda blato i mulj, raskopana cesta te mnoštvo kamiona i bagera. Nekoliko desetaka radnika od ranog jutra neumorno radi na sanaciji puknute cijevi koja je u nedjelju poplavila velik dio zagrebačke Trešnjevke. Na ulicama su i dalje policajci te ostale dežurne službe, od Holdinga do Vodoopskrbe. Pred kućama i zgradama na hrpi stoje ostaci namještaja, tapisona, odjeće i kućanskih aparata, koji su se u nekoliko trenutaka pretvorili u smeće.

Sanacija u tijeku, zagrebačka Selska cesta dan nakon poplave

Kaotičan prizor u Selskoj ulici dan nakon što je njome potekla bujica vode, prodirući gotovo u svaku zgradu, kuću, garažu. Štetu su tek počeli zbrajati, a stanovnici i dalje s nevjericom prepričavaju prizor koji ih je probudio u nedjelju rano ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO 'Kad sam otvorila prozor, šok! Dvorište mi je bilo jezero, a na cesti je bio pravi vodoskok!'
VIDEO 'Kad sam otvorila prozor, šok! Dvorište mi je bilo jezero, a na cesti je bio pravi vodoskok!'

- Ono je bilo strašno! Cesta je izgledala poput ogromne rijeke i svake sekunde voda je sve više rasla. Mislila sam da je smak svijeta, ispričala nam je starija stanarka zgrade u Selskoj. Nasreću, do nje voda nije stigla, no njeni susjedi nisu bili te sreće. Njima je poplavio stan u polusuterenu koji su obnovili ove godine kako bi ga mogli dati u najam. Od novog laminata, kuhinje i namještaja do kućanskih aparata - malo što je ostalo netaknuto u naletu vode, koja je prodirala čak kroz prozore i vrata.

Voda šikljala kroz prozor

- U vrijeme poplave mi smo bili na putu, a u stanu su bili najmoprimci, koji su se tek nedavno uselili u njega. Kad su nam poslali snimku, ostali smo šokirani. Voda je šikljala kroz prozore i vrata, a ubrzo je cijeli stan bio pod vodom - rekao nam je vlasnik Ž. S., koji nas je zamolio da ostane anoniman.

Sanacija u tijeku, zagrebačka Selska cesta dan nakon poplave

- Kad smo se vratili, imali smo što vidjeti, stan je bio u groznom stanju. Sav laminat morat ćemo mijenjati. Novi krevet u spavaćoj sobi uništen je i možemo ga baciti, ormari i kuhinja su oštećeni, a hladnjak se bojimo i uključiti da ne bi došlo do kratkog spoja - kaže nam pokazujući i na stolić koji se razbio u naletu vode.

Ogromna količina koja je dva sata šikljala iz puknute cijevi u Selskoj poplavila je i okolne ulice, a najteže je bilo u Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda slijevala u bujicama. Sve službe satima su bile na terenu, a vatrogasci su cijeli dan ispumpavali vodu ljudima iz podruma i poplavljenih stanova.

VIDEO Ovako je počela poplava na Trešnjevci: 'Čuo sam prasak, voda je šikljala 4 metra u zrak!'
VIDEO Ovako je počela poplava na Trešnjevci: 'Čuo sam prasak, voda je šikljala 4 metra u zrak!'

Stradala je i Kuća za mlade, koja je namijenjena mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom ili udomiteljsku obitelj. Osim njih, ondje su studenti koji žive u nepovoljnim socio-ekonomskim uvjetima, a nisu uspjeli ostvariti pravo na studentski dom.

Mulj nakon poplave

Poplavio im je podrum, u kojem su držali svoje osobne stvari koje im nisu mogle stati u sobu, ali i prostor za zabavu te teretana.

Mnoštvo odjeće, obuće, knjiga, igara i nekoliko sprava za vježbanje završilo je pod vodom. Poplavljene su i mnoge garaže, a Zlatko Milec (75) dojurio je čak iz Splita kad je čuo da mu je ulica pod vodom. Zatekli smo ga u dvorištu, samo desetak metara od mjesta na kojem je puknula cijev. Njegova se kuća među prvima našla na udaru bujice.

- Ušla mi je voda i u kuću, ali to nije strašno, bit će sve u redu. Najviše sam štete imao u garaži, morao sam baciti neke stvari jer su bile uništene i pomesti mulj koji je ostao. Ali kako je kod drugih, ja se ne smijem žaliti, moglo je biti i puno gore - rekao je Zlatko

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag