Obavijesti

News

Komentari 11

Poplava u Skupštini Zagreba, a na osječkom sudu pušta krov

Poplava u Skupštini Zagreba, a na osječkom sudu pušta krov
1

Voda je probila jer se izlila iz cijevi protupožarnog aparata. Noćni čuvar spriječio veću štetu. Snijeg koji se otapao na krovu suda u Osijeku poplavio je nekoliko soba

VIDEO

Gradska je skupština u ponedjeljak u zoru bila pod “opsadnim stanjem” jer je glavna skupštinska dvorana, u kojoj se donose sve važne gradske odluke, bila poplavljena. Voda je, pričaju djelatnici Skupštine, curila sa stropa poput slapa.

Tijekom noći voda se izlila iz cijevi protupožarnog sustava, a akumulirala se upravo iznad čuvenog skupštinskog stropa te je počela kroz njega probijati. Kako doznajemo, sreća je u nesreći što je noćni zaštitar tijekom redovitog obilaska zgrade primijetio vodu (oko 5 sati ujutro) te alarmirao mjerodavne, kolege koji rade na održavanju, vatrogasce te na kraju i policiju, u protivnom stop se mogao urušiti.

- Svi smo došli rano ujutro, svaka čast zaštitarima i djelatnicima koji rade na održavanju, odlično su obavili svoj posao, radili su ovdje u vodi, potpuno mokri - svjedoči Predrag Fleš, zamjenik tajnika Skupštine.

Sretni su, kažu u Skupštini, što nije završilo mnogo gore, a doznajemo i da će dvorana biti sanirana prije održavanja sljedeće sjednice Gradske skupštine 28. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već u utorak trebala bi se postaviti skela u dvorani kako bi se moglo pristupiti sanaciji, dakako u suradnji s konzervatorima.

Sa stropa, na kojem se vide velike vodene mrlje, još kapne koja kap, s toga su ispod najkritičnijih mjesta postavljene cerade ne bi li se zaštitio namještaj. Također, nekoliko je kanti još postavljeno na klupama, i to upravo na mjestima na kojima inače sjede direktori Zagrebačkog holdinga.

Inače, za održavanje zgrade zadužen je Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, no nismo uspjeli dobiti komentar.

Poplavljen dio Županijskog i Općinskog suda u Osijeku

Voda koja se otapa od ogromnih količina snijega koji je pao na zgradu Županijskog i Općinskog suda u Osijeku našla je put kroz zidove i poplavila najmanje osam sudskih prostorija. 

Na zgradi se obnavljaju krov i krovište i ti radovi traju još od svibnja prošle godine. Znam samo da smo u ponedjeljak došli na posao i da se voda sa stropova slijevala kao kiša, priča sudac Županijskog suda Anto Rašić.

Iz suda su odmah o svemu izvijestili Ministarstvo pravosuđa, kao investitora, te izvođače radova, koji su odmah zaustavili curenje vode.

- Nešto slično, ali u manjem obimu, imali smo i prije sedam dana. I tada smo reagirali i tada je izvođač radova spriječio daljnje curenje. Naložio sam da se sve dokumentira i da se o svemu pripremi detaljno izvješće. Ne usuđujem se ni pogledati računala po kojima je 'padala kiša'. A stropovi su i sada u potpunosti natopljeni vodom - kaže Anto Rašić.

Najviše je stradao ured predsjednika suda, Ninoslava Ljubojevića, kao i prostorija u kojoj se održavaju sjednice sudskih vijeća. Voda je probila čak tri betonske ploče i stigla do ureda Općinskog suda. Stradao je antikni namještaj, tepisi, dokumentacija...

Mi moramo nastaviti raditi te smo se premjestili u sobe svojih kolega koje nisu stradale. Ne smijemo dopustiti da zbog ovoga odgađamo ročišta, kaže Anto Rašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje