Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

Poplavljeno imanje: Susjedi su čamcima izvukli konje iz vode

Životinje su bile jako uplašene, ali su se prepustile. Konji su prekrasni i ne bih mogao spavati da ih nisam pošao spašavati, kaže jedan od mještana Petrijevaca

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
43 komentara

Brzo smo se organizirali i veslajući došli do staje. Odvezali smo ih i polako vodili kroz vodu, koja im je već bila do glave.

Životinje su bile jako uplašene, ali su se prepustile. Konji su prekrasni i doista ne bih mogao spavati da ih nisam pošao spašavati, kaže jedan od mještana Petrijevaca koji su nesebično priskočili u pomoć Nikoli Jamanu. Njemu je poplavljena Karašica ovaj vikend uništila malo imanje sa životinjama. Nasip je satima odolijevao velikom vodostaju rijeke, da bi na kraju popustio i potopio cijelo imanje. U staji je bilo pet mladih konja, poni, magarac, dva psa te kokoši. Spasiocima su osim bujice prijetili i strujni kabeli rastegnuti preko drveća. Srećom, sve je dobro prošlo, iako su stradale kokoši koje su se podavile.

A za područje Slavonskog Broda u srijedu su proglašene redovne mjere obrane od poplave. Sava je kod Broda narasla za 17 centimetara u 24 sata pa je u srijedu vodostaj bio 761 cm. Na nekim mjestima zamijećena su manja procjeđivanja u nasipima.

- Stanje je pod kontrolom, očekujemo da će ovaj val proteći bez poteškoća - izjavio je Davorin Piha iz Hrvatskih voda. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message