Obavijesti

News

Komentari 1

Poreč je postao grad s najvećim povećanjem broja rođene djece u Istri, rođenih čak 8 posto više

Poreč je postao grad s najvećim povećanjem broja rođene djece u Istri, rođenih čak 8 posto više
1

Nakon Poreča, rast ima i Vodnjan u kojemu je rođeno 55 djece u odnosu na 49 godinu ranije, te u Pazinu gdje je i u 2019. i u 2020. rođena 91 beba.

VIDEO

Državni zavod za statistiku objavit će službene podatke o broju rođenih beba u prošloj godini tek sredinom godine, stoga je specijalizirani portal gradonačelnik.hr proveo istraživanje o broju rođene djece u 85 gradova, temeljem predanih zahtjeva ili pak isplaćenih naknada za bebe u prošloj i 2019. godini. 

Iako rezultati nisu konačni ni službeni, čini se da ipak ukazuju na neke pozitivne trendove – s ukupno 155 rođene djece, odnosno, porastom od 8 posto u odnosu na 2019. godinu, Poreč je grad s najvećim porastom broja rođenih mališana u Istri. U usporedbi s godinom ranije, nakon Poreča, rast ima i Vodnjan u kojemu je rođeno 55 beba u odnosu na 49 godinu ranije, te u Pazinu gdje je i u 2019. i u 2020. rođena 91 beba. 
Iz Grada napominju kako pozitivna demografska kretanja nisu i ne mogu biti rezultat samo jednokratnih mjera. Pozitivna kretanja rezultat su, prije svega, činjenice da je Poreč najrazvijeniji grad u Istri, ujedno je i među najrazvijenijima u Hrvatskoj. 

Poreč i u izazovnoj godini kao što je ova bilježi investicije gospodarstvenika, širenje gospodarskih zona i unaprjeđenje infrastrukture koja omogućava stalno otvaranje novih poslova i poslovnih prostora. Dodatno, Poreč se ističe i kao jedini grad koji je u četiri godine izgradio dvije potpuno nove osnovne škole i tri vrtića te jaslica, dijeli neke od najvećih učeničkih stipendija za učenike i studente u zemlji, te kroz stalno ulaganje i podupiranje zdravstvenih, obrazovnih, sportskih i kulturnih udruga, djeci omogućava kvalitetno, ispunjeno i sigurno odrastanje u svom gradu. „Naša je politika da smo svim našim sugrađanima – od rođenja do duboke starosti, stalna podrška. Tako ćemo i nastaviti“, komentirao je pozitivne trendove gradonačelnik Poreča Loris. Peršurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović