News

Komentari 62

Porezna kreće u nadzor: Taksi službe, kafići i dućani 'na meti'

Porezna kreće u nadzor: Taksi službe, kafići i dućani 'na meti'

Akcija nadzora kreće u četvrtak, a završit će u iduću srijedu. Službenici će u tom periodu nadzirati fiskalizaciju kako bi zaštitili državni proračun i porezne obveznike

Od četvrtka do iduće srijede službenici Ministarstva financija, Carinske uprave i Porezne uprave provest će nadzore fiskalizacije u cijeloj Hrvatskoj kako bi spriječili sivu ekonomiju i zaštitili državni proračun i porezne obveznike, javlja Ministarstvo financija. 

Pod posebnim nadzorom bit će trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, taksi službe i djelatnosti pripreme i usluživanja pića. 

- Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije 'Fiskalizacija' na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu - zaključili su u priopćenju. 

Apelirali su i na građane da za svaku kupovinu i obavljenu uslugu zatraže račun. 

Najčitaniji članci