Obavijesti

News

Komentari 37

Porezni inspektori u akciji: Na terenu od 0 do 24, i vikendom

Porezni inspektori u akciji: Na terenu od  0 do 24, i vikendom
3

INTENZIVNI NADZOR: Provjeravat će porezne obveznike koji prodaju robe i usluga naplaćuju u gotovini, a najviše nadzora očekuje se na jadranskoj obali i u Zagrebu

VIDEO

Porezna i Carinska uprava do 15. rujna će provoditi "intenzivne nadzorne aktivnosti" među poreznim obveznicima koji se bave prodajom robe i usluga

Napominju da je riječ o provođenju pojačanih nadzora fiskalizacije i poreza na dodanu vrijednost koju provode službenici te nadzora i otkrivanja nezakonitih aktivnosti u području prometa trošarinske robe, obavljanja neregistrirane djelatnosti, boravišne pristojbe i kontrole plovila.

Najviše na udaru jadranska obala i Zagreb

Nadzori se provode kod poreznih obveznika koji prodaju roba i usluga naplaćuju u gotovom novcu, a naročita pozornost će se posvetiti provođenju nadzora na jadranskoj obali i u Gradu Zagrebu, vodeći računa o povećanom poreznom kapacitetu tih sredina.

Posebna pozornost bit će usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja (smještaja i drugih pokretnina), prijevoza, uslužnih djelatnosti (cvjećari, frizeri, automehaničari i sl.), turizma (posebno izletnički turizam). Provodit će se nadzor i na mjestima posebnih prigodnih svečanosti, tržnicama, pekarnicama, mesnicama, veterinarskim i medicinskim ordinacijama i slično.

Pojačani nadzor i benzinskih postaja

Pojačano će se nadzirati i benzinske crpke, mjesta prigodne prodaje trošarinskih proizvoda, a vršit će se i provjera privremenog uvoza plovila te provoditi i druge aktivnosti na moru i obalnom pojasu.

– Poduzimat će se sve mjere sukladno zakonu, naročito prema neizdavateljima računa kao i u slučajevima odstupanja stanja blagajni u odnosu na evidentirani promet te u slučajevima postojanja nepodmirenih dugovanja prema državnom proračunu, a za što će službenici poduzimati mjere zabrane obavljanja rada koja može trajati do 8 dana, uz podnošenje prekršajnih prijava, javljaju iz Ministarstva financija.

Iz Ministarstva ističu da će se u tri ljetna mjeseca nadzori provoditi intenzivnije, i to u sve dane, uključujući i vikende, od 0 do 24 sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"