Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

'Poreznim rasterećenjem treba obuhvatiti sve dobe skupine'

Maras ističe kako su u SDP-u svjesni da je država preskupa jer je HDZ u proteklih nekoliko godina povećao broj zaposlenih u javnim službama, zato treba krenuti u suprotnom smjeru

Zagreb: Gordan Maras govorio o radu inspekcija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24 komentara

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak da SDP, umjesto poreznog rasterećenja samo za mlađe dobne skupine, predlaže rasterećenje koje bi svim dobnim skupinama omogućilo povećanje plaća.

Komentirajući prijedlog ministra financija Zdravka Marića koji navodno u četvrtom krugu porezne reforme namjerava ukinuti porez za zaposlene do 25 godina i smanjiti ga za pola zaposlenima do 30 godina, Maras je rekao novinarima da je svako rasterećenje dobro.

"Naša je poruka Vladi da treba stimulirati mlade, ali nije problem Hrvatske što samo odlaze mladi već i ljudi do 40 i 50 godina”, kazao je Maras nakon SDP-ova okruglog stola o problemima korupcije.

NOVA MARIĆEVA REFORMA Mlađi ste od 30 i radite? Evo koliko će vam porasti plaća!

Smatra da treba krenuti u smjeru rasterećenja svih dobnih i radno sposobnih skupina, a s druge strane treba krenuti u obračun s korupcijom.

Drži da bi rasterećenje plaća i pravednu raspodjelu bilo jednostavnije osigurati da na vlasti nije, rekao je, najkorumpiranija Vlada od 90-tih godina prošlog stoljeća.

Maras ističe kako su u SDP-u svjesni da je država preskupa jer je HDZ u proteklih nekoliko godina povećao broj zaposlenih u javnim službama, zato treba krenuti u suprotnom smjeru.

SDP također predlaže smanjenje PDV-a za turizam i ugostiteljstvo s 25 na 13 posto

"Nije nam jasno zašto je HDZ na početku mandata išao s povećanjem PDV-a u turizmu, što je dovelo do ovakve situacije. Ako to HDZ ne uvede ove godine, to će biti prva mjera koju će nova vlada uvesti 2020. godine", rekao je Maras.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message