Obavijesti

News

Komentari 13

Porošenko je Pirića proglasio 'najvećim prijateljem Ukrajine'

Porošenko je Pirića proglasio 'najvećim prijateljem Ukrajine'
1

Pirić je kao nogometaš i nogometni menadžer stvorio brojne veze u Ukrajini, no humanitarni rad je ono što mu je širom otvorilo vrata veleposlanika, a potom i predsjednika

VIDEO

Još jedno vrijedno priznanje za svoj humanitarni rad dobio je Splićanin Ivica Pirić, nakon što je proglašen počasnim konzulom i predsjednikom Gospodarske komore Republike Ukrajine u Hrvatskoj, Piriću se javno, pred kamerama, zahvalila prva dama Ukrajine, Marina Porošenko, a zahvalu je na svom Facebook profilu ponovio i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko. 

- Hrvatska razumije bol Ukrajine. Prije 25 godina ta je zemlja također iskusila užase rata zbog borbe za suverenost. Danas je na inicijativu Hrvata Ivice Pirića i podršku moje supruge Marine, 150 ukrajinskih vojnika iz regije Donbas otišlo na odmor u Hrvatsku. Hvala vam veliki prijatelju Ukrajine Ivica Piriću za vašu brigu i sustavnu podršku - napisao je Porošenko.

Pirić je kao nogometaš i nogometni menadžer stvorio brojne veze u Ukrajini, no humanitarni rad je ono što mu je širom otvorilo vrata, najprije ona veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, a potom i vrata predsjednika Ukrajine Petra Porošenka. Čim je izbio rat u Ukrajini, Pirić je organizirao niz humanitarnih akcija, slao je pomoć u ratom zahvaćenu zemlju, a iz nje u Hrvatsku na oporavak dovodio vojnike. Tijekom prošloga ljeta organizirao je i financirao boravak 300 malih Ukrajinaca i vojnika iz ratom zahvaćene regije Donbas u Dalmaciji, a ove godine krenuo je u novu akciju. Trenutno se na području Makarske odmara 150 djece i 100 vojnika, a još jedna grupa stići će do kraja ljeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Upoznao sam predsjednika i gospođu Porošenko, bio sam kod njih na prijemu, uručili su mi i odlikovanje, promovirali me u počasnog Konzula i predsjednika Gospodarske komore Ukrajine u Hrvatskoj, no javno izrečene riječi kako sam ja ''najveći prijatelj Ukrajine'' doista su me dirnule u srce - kazao je Pirić, koga smo zatekli na putu za Ukrajinu, gdje pokušava produbiti suradnju gospodarstava dviju prijateljskih država, od nedavno dodatno povezanih održavanjem Gospodarskog foruma u Splitu. 

Jako smo zadovoljni prvim rezultatima Gospodarskog foruma, niz gospodarstvenika s obje strane sudjelovao je u radu i dogovoreno je da se redovito nalazimo, kako bi pokušali uspostaviti što bolju suradnju na korist gospodarstava obje zemlje – otkrio nam je Pirić, koji bi uskoro trebao useliti u novi ured počasnog Konzula u Splitu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a