Obavijesti

News

Portal ZagrebCrafts: Digitalni izlog za zagrebačke obrtnike

Portal ZagrebCrafts: Digitalni izlog za zagrebačke obrtnike
1

Zajednička suradnja: 24sata, Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb najavili su portal 
na kojem će svoje proizvode građanima predstaviti najbolji zagrebački obrtnici

VIDEO

ZagrebCrafts je portal koji će promovirati tradicijske i umjetničke obrte grada Zagreba, najprije na domaćem, a kasnije i na globalnom tržištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:56

Projekt je u četvrtak na svečanoj sjednici Skupštine OKZ-a predstavljen okupljenima kao proizvod iznimne suradnje između Grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreb te 24sata, vodećeg medija koji će ujedno biti izvršni producent projekta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ZagrebCrafts će na objedinjeni način predstavljati najizvrsnije tradicijske obrte Zagreba. Pri tome će svaki od obrta imati svoju podstranicu. Na njima će se obrti, njihove tradicije, osnivači, naslijeđeni procesi proizvoda i sami završni proizvodi predstaviti kroz videopriču, fotogaleriju, ali i svojevrsnu recenziju.

Popularizacija obrta

- Posjetiteljima portala ponuđena je kontakt-forma za svaki obrt, putem koje je moguće dostavljati upite i narudžbe - rekao je tajnik Obrtničke komore Zagreb Goran Čanković. Drugim riječima, svaki posjetitelj stranice imat će mogućnost za naručivanje njihovih proizvoda putem weba.

- U vremenu digitalizacije, ispred vodećeg portala u zemlji, iz prve ruke mogu govoriti koliko je važna integracija digitalnih mogućnosti u svakodnevno poslovanje. Online komunikacija preuzela je vodeću ulogu u informiranju javnosti i čak 75 posto ljudi koristi internet kao sredstvo informiranja - rekao je Boris Trupčević, direktor 24sata pred okupljenima na sjednici.

Digitalna platforma ZagrebCrafts stoga je logičan iskorak zagrebačkih obrtnika u digitalno doba koje nam je svoje nepregledne mogućnosti već sad otvorilo.

- Uz ovaj promotivni, a u budućnosti i komercijalni aspekt, koji će platforma ZagrebCrafts pružati, drago nam je što će zagrebački visokovrijedni obrtnički proizvodi postati vidljivi i dostupni brojnim turistima koji svake godine, u sve većem broju, posjećuju Zagreb - istaknuo je Trupčević. U skorijoj budućnosti predviđena je i višejezičnost portala, a namjerava se implementirati i web shop.

Za turiste, ali i domaće

Sve s ciljem kako bi, osim u Hrvatskoj, ti proizvodi bili dostupni u inozemstvu.

- Već sljedeće godine vjerujemo da ćemo pokrenuti i implementaciju web shopa za izravno naručivanje s osiguranom logistikom dostave - istaknuo je tajnik Čanković.

Potencijal digitalnog projekta ZagrebCrafts prepoznala je i Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba. Zajedno s Mirzom Šabićem, predsjednikom Obrtničke komore Zagreb, Jozić je javno pružila otvorenu potporu projektu.

- Posebno se veselimo realizaciji ovoga projekta i drago nam je da će naše medijske platforme moći pridonijeti njegovoj popularizaciji - zaključio je Boris Trupčević.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e