Obavijesti

News

Komentari 82

Poruka Kolindi: 'Preko Turske ne može upravljati Bošnjacima'

Poruka Kolindi: 'Preko Turske ne može upravljati Bošnjacima'

Ta vrsta pristupa spada i u neku vrstu uvredljivog odnosa prema nama, kao političkom, nacionalnom i državotvornom faktoru, rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i zastupnik u Domu naroda parlamenta BiH

VIDEO

Brojne su reakcije iz Sarajeva na susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Hrvatska predsjednica odlaskom u Tursku ujedinila je bošnjačke političare. 

- Iako spadam u političare koji nerijetko imaju drugačije mišljenje od predsjednika Turske Erdogana, smatram njegovu izjavu da se odnosi u Bosni i Hercegovini mogu rješavati u našoj zemlji potpuno ispravnom i stoga je zaista podržavam. Usto, predsjednica Hrvatske, gospođa Grabar Kitarović treba shvatiti da se preko Turske ne može upravljati Bošnjacima i da ta vrsta pristupa spada i u neku vrstu uvredljivog odnosa prema nama, kao političkom, nacionalnom i državotvornom faktoru - rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i zastupnik u Domu naroda parlamenta BiH, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović reagirao je i uoči ovog susreta istaknuvši svoje prijateljstvo s Erdoganom.

Potvrdio je kako se od Turske može očekivati potpora, no ne za izmjene Izbornog zakona na način kako to očekuju bosanskohercegovački Hrvati nego za presudu u predmetu Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu koji se odnosi na provedbu prava nacionalnih manjina.

- Na temelju dosadašnjih odnosa, od Turske možemo očekivati načelnu potporu BiH u skladu sa stavovima Vijeća Europske unije za vanjsku politiku, koje naglašava potrebu provedbe presude Sejdić-Finci i izmjene izbornog zakona koji neće pridonijeti daljim nacionalnim podjelama, rekao je Izetbegović, dodajući kako hrvatska predsjednica ne razumije odnos njega i Erdogana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Portal televizije N1 donosi izjavu bivšeg predsjednika Hrvatske Ive Josipovića koji je ustvrdio kako se „Hrvatska ranije znala nasukati zbog politike prema BiH“.

- Razgovori Hrvatske i Turske o unutarnjem zakonodavstvu BiH nemaju nikakvih izgleda. Neće se to dogoditi, to je potpuna naiva, to se mora provesti u BiH između svih strana, rekao je Josipović, a oštre su reakcije i sarajevskih medija i komentatora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1