Obavijesti

News

Komentari 1

Posjetili HNK: Učenici na jedan dan postali mali glumci, pjevači

Posjetili HNK: Učenici na jedan dan postali mali glumci, pjevači
6

Bilo je odlično, upoznala sam nove ljude i svi su veseli. Maestro Bjelinski me se baš dojmio jer se vidi da voli to što radi - rekla je pametna Leona iz šestog razreda

VIDEO

Već na samom ulasku u HNK učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda nisu mogli sakriti svoje oduševljenje. Dočekao ih je kvintet koji im je zasvirao za dobrodošlicu. Maestro Alen Bjelinski, koji je osmislio čitav projekt, za vrijeme sviranja kvinteta ispitivao je djecu koje to oni instrumente sviraju, a djeca su bez imalo srama ponosno uzvikivala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:06

- Kada smo bili pozvani za sudjelovanje u ovom projektu umalo smo otkazali jer nam je rečeno kako je potrebno 60 učenika iz četvrtih razreda. Mi smo jako mala škola sveukupno imamo 120 učenika, a maestro Bjelinski izašao nam je u susret i rekao da možemo pozvati i druge razrede. Čak je i došao prije desetak dana u našu školu kako bi djecu pripremio i uveo u projekt, naučio ih je i Odu radosti koju svi pjevaju na kraju predstave - rekao je Ivica Kovačić učitelj glazbene kulture, te dodao kako su ga kontaktirale i druge škole jer su jako zainteresirane za ovakav jedan projekt, pa su ga ispitivali gdje da se prijave.Ja osobno sam oduševljen, a i djeca su što je najvažnije - zaključio je učitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maestro Bjelinski odveo je učenike u kratki razgled kazališta, a iz ptičje perspektive mogli su vidjeti čitavu pozornicu. Cijelo to vrijeme učenici su zadivljeno promatrali sve oko sebe, a kada su čuli podatak da u kazalište stane čak 700 ljudi mogao se iščitati šok nevjerice na njihovim malim licima.

Konačno je došao i trenutak same predstave u kojoj su sudjelovali svi, veliki i maleni. Predstava se zove 'Od pera do Opere', a namijenjena je prvenstveno učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Taj projekt kojeg vodi maestro Bjelinski omogućio je djeci da se upoznaju s opernim pjevačima i sviračima ali i da sami sudjeluju u stvaranju jedne predstave. Tako djeca zaista dobiju dojam kako su upravo oni pomogli u nastanku operne predstave.

Predstava se sastoji od tri prizora, a u svakom prizoru nekoliko učenika bude izabrano za sudjelovanje u radnji. Nećemo otkriti detalje osim da su djeca do kraja ostala oduševljena i sretna.

- Bilo je odlično, upoznala sam nove ljude i svi su veseli. Maestro Bjelinski me se baš dojmio jer se vidi da voli to što radi - rekla je pametna Leona iz šestog razreda i dodala kako je i prije bila  u HNK-u ali nikada nije imala prilike  sudjelovati  u opernoj predstavi.

Organizatori ovog projekta su 24sata i HNK, a zahvaljujemo se partnerima tvrtki Mlinar i turistickoj i putnickoj agenciji Toptours. 

Projekt prati "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović