Obavijesti

News

'Poslala sam prijavu niti ne sanjajući gdje će me odvesti'

'Poslala sam prijavu niti ne sanjajući gdje će me odvesti'
1

Odlučila sam se prijaviti kako bih se okušala u nečem novom te vidjela kako izgleda svijet unutar zidova najveće medijske kuće, rekla je Mirjana Križan...

VIDEO

Styria i ove godine organizira Styria:SCOOL Akademiju za studente viših godina studija. Donosimo vam razgovor sa SCOOL Alumni članicom, Mirjanom Križan, koja donosi svoja iskustva od same prijave na akademiju do danas. Vjerujemo da će mnogima njeni doživljaji pomoći da saznaju više o Akademiji i da se, naravno, prijave.

Kako to da si se prijavila na Styria:SCOOL? Jesi li zadovoljna tim iskustvom, je li ti i u kojoj mjeri Akademija ispunila očekivanja?

Odlučila sam se prijaviti kako bih se okušala u nečem novom te vidjela kako izgleda svijet unutar zidova najveće medijske kuće. Nadala sam se i da će me naučeno na akademiji istaknuti na tržištu rada na kojem sam se ubrzo trebala pronaći.  Akademija je u potpunosti nadmašila moja očekivanja. Na primjer, rješavanjem upitnika osobnosti te tumačenjem istih od strane profesionalne osobe naučila sam puno o sebi i svojim sposobnostima za koje prethodno nisam niti znala da imam. Naposljetku, dobila sam i ponudu za studentski posao na mjestu koje sam željela. Dvije godine kasnije zaposlena sam u 24sata na radnom mjestu koordinatora za operativno digitalno poslovanje koje mi je omogućilo upoznavanje s načinom rada u svim područjima poslovanja što mi je uvelike promijenilo razmišljanje o medijskoj industriji i njezinom utjecaju.

Koje dijelove akademije smatraš najkorisnijima?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Timski rad na završnom projektu u vrijeme osmosatnog rada na odjelima. Ukratko rečeno - rad pod pritiskom gdje dolazi do izražaja vlastiti potencijal i želja za razvojem. Mislim da je naš tim bio najšarolikiji u generaciji, što po osobnostima, što po profesionalnim orijentacijama. Zamislite spoj ekonomije, novinarstva, matematike, komunikologije i germanistike. Zvuči dobitno, no bilo je bezbroj trenutaka u kojima smo se pitale „o čemu ona priča?“. Moj savjet je kvalitetna raspodjela zadataka kako ne bi, poput nas, dan ranije saznali kako imate grešku u radu i morali ponovno prolaziti kroz cijeli rad. Iako jako različite, imale smo jednu zajedničku karakteristiku, a to je bila kreativnost. Nakon neprospavanih noći i puno uloženog truda, čak i u sitnice, pobjeda nije mogla izostati.
Osim rada na projektima tijekom akademije imala sam priliku raditi u odjelu prodaje i marketinga te sam dobila uvid u kojem pravcu bih se voljela razvijati. Smatram da je važno mladim osobama dati priliku za rad u tvrtkama/ustanovama kako bi zaista dobili uvid u posao kojim se žele baviti.  

Kako je izgledao tvoj put od akademije do zaposlenja?

Petnaest minuta prije isteka roka kliknula sam „pošalji prijavu“ za Styria:SCOOL Akademiju ne sanjajući gdje će me odvesti. U tom trenutku sam živjela, studirala i radila u Osijeku te sam svaki petak popodne putovala za Zagreb i u nedjelju, nakon predavanja, natrag za Osijek kako bih u ponedjeljak ujutro išla raditi. Bilo je to veselih mjesec i pol dana putovanja koji su se su se, bez ikakve diskusije, zaista isplatili s obzirom na jedinstvenu priliku učenja i rada u medijima. Po završetku akademije ponuđen mi je studentski posao te sam tek u tom trenutku shvatila da bi se trebala preseliti u novi grad i početi novi život! Osjećala sam da ipak moram probati. Tako je i bilo, preselila sam u Zagreb, po prvi puta živjela sama i po prvi puta sama kuhala - hehe. Nakon 11 mjeseci studentskog rada u dva odjela dobila sam prvi „službeni“ posao na mjestu Koordinatora za operativno digitalno poslovanje gdje i trenutno radim. U konačnici želim reći da je cijeli ovaj put bio jedno veliko iskustvo za mene koje bih definitivno ponovila.

Što bi poručila studentima koji će se uskoro naći na tržištu rada?

Poručila bih im da traže željeni posao ili da sami stvaraju svoje radno mjesto. Da se odvaže prijaviti čak i na poslove za koje smatraju da ih nemaju šanse dobiti. Da odsele u drugi grad ukoliko njihov grad nema dovoljno mogućnosti, da si stvaraju prilike! Naglasila bi važnost cjeloživotnog učenja jer edukacija ne završava u trenutku kada primite diplomu nego usavršavanje tek počinje.  Nadam se da je čitanje ovog članka motiviralo barem nekoga da ode na Facebook stranicu Styria:SCOOL Akademije i klikne na link za prijavu. Sretno svima sa prijavama, sigurna sam da nećete požaliti!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.