News

Komentari 82

Poslije BBB-a i Grobara ostale su samo krvave palice i letve...

Poslije BBB-a i Grobara ostale su samo krvave palice i letve...

PU vukovarsko-srijemska je priopćila da se sukobilo oko 20 pripadnika neformalnih navijačkih skupina, te da su vrlo brzo i 'energično' priveli 18 ljudi. U sukobu je ozlijeđeno sedam sudionika tučnjave

U četvrtak predvečer oko 19 sati u Vukovaru su se potukli pripadnici dvije navijačke skupine, Dinamovih Bad Blue Boysa i navijača Partizana -  'Grobari'. Neki srpski mediji pišu kako su u tučnjavi sudjelovali i navijači Crvene zvezde, Delije.

PU vukovarsko-srijemska je priopćila da se sukobilo oko 20 pripadnika neformalnih navijačkih skupina, te da su vrlo brzo i 'energično' priveli 18 osoba životne dobi od 18 do 46 godina, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona.

POGLEDAJTE VIDEO: U Vukovaru se tukli Bad Blue Boysi i Grobari

Dodaju i kako poznaju identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te ih trenutno traže. U sukobu je ozlijeđeno sedam sudionika tučnjave kojima je liječnička pomoć pružena u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

Iz jučerašnje tučnjave na mjestu događaja i dan kasnije krvave palice i letve.

 
Policijski službenici su brzo reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer su u posljednjem periodu s većim brojem pripadnika policije preventivno opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja navijačkih skupina motiviranih suprotnim opredjeljenjima.

Čitateljica koja nam je poslala video rekla nam je kako su navijači Partizana verbalno napali Hrvata koji je u tom trenutku šetao sa suprugom i djetetom nakon čega su se potukli.

'Zbog ovakvih stvari smo pojačali patrole'

Navijači su se sukobili blizu ugostiteljskog objekta. Policija je, kako su nam dojavili čitatelji, došla vrlo brzo.

Na mjestu tučnjave je bilo pet, šest policijskih automobila, stigla je i interventna jedinica. 

- Posljednjih mjesec i pol naši službenici patroliraju Vukovarom kako bi spriječili ovakve situacije. Odmah smo reagirali i spriječili da dođe do većih nevolja. Ovakve stvari nećemo dopustiti u našem gradu - rekao nam je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković i dodao kako je dvoje ljudi ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu.

Prije mjesec dana napali Srbe u centru grada

Kako nam je rekao Dragoslav Živković, policija je bila spremna jer za vikend Bad Blue Boysi organiziraju turnir u Vukovaru.

Nastavak je ovo sukoba u Vukovaru.

Podsjećamo, prije nepunih mjesec dana u centru grada napadnuta su dvojica mladića srpske nacionalnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prije mjesec dana napali Srbe u Vukovaru

Najčitaniji članci