Obavijesti

News

Komentari 37

Juričan opleo po Ivani Brkljačić: 'Poslije Mohenskog si glavna na Adventu, Rezač ti je dao i stan'

Juričan opleo po Ivani Brkljačić: 'Poslije Mohenskog si glavna na Adventu, Rezač ti je dao  i stan'
1

kada preuzmem Grad ja ću ti produžiti taj ugovor u beskonačnost i za to mi nećeš morati viriti iz guzice kao što viriš Rezač

VIDEO

Bivši predsjednički kandidat i redatelj Dario Juričan, poslao je, kako navodi, ljubavno pismo Ivani Brkljačić, bivšoj sportašici i direktorici Hanžekovićevog memorijala. 

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti. 

- Draga moja direktorice,

želim ti prije svega čestitati na još jednom uspješnom Hanžeku! Turnir je sada iza tebe i ti se već možeš početi pripremati za svoje iduće natjecanje, ono najbitnije - u pripremi što većeg broja kobasica na zagrebačkom adventu u svojoj Ličkoj kući! I nikad nemoj zaboraviti kome za sve to možeš biti zahvalna - gradonačelniku našeg grada, našem dragom Rezaču etiketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz njegovu malu pomoć, ti Ivana što god da dotakneš pretvaraš u zlato! Pomogao ti je Rezač da lijepo zaokružiš svoju karijeru od nekadašnje vrhunske bacačice kladiva, sa sponzorskom majicom CIOS-a, naravno, do direktorice međunarodnog sportskog mitinga Hanžekovićev memorijal.

Nije to bio lagan put!

Tek kad sam pročitao tvoju izjavu: 'Zahvaljujući kontinuiranoj podršci (...) gradonačelnika Milana Bandića osobno dosegnuli smo visoku svjetsku razinu', shvatio sam koliko malo znam o toj visokoj svjetskoj razini u našoj maloj metropoli.

Ali krenimo redom.

Neizmjerno mi je drago što si upravo ti bila koordinatorica za osnivanje stranačkih organizacija BM365 na Trnju, gdje ti je zahvalni Rezač etiketa dao gradski stan na korištenje i u kojem prebivaš još od 2001., te za koji imaš i friško produženi ugovor sve do 2023.

Imam dobru vijest za tebe, Ivana: kada preuzmem Grad ja ću ti produžiti taj ugovor u beskonačnost i za to mi nećeš morati viriti iz guzice kao što viriš Rezaču, jer cijenim što si bila vrhunska sportašica i što vodiš sportske manifestacije. Nećeš mi morati ni tako redovito pohoditi rođendane, kao što si hodočastila Rezaču.

Ražalostilo me što više nisi u Glavnom odboru stranke BM365.

Ali srećom, obitelj je ostala zastupljena - sada u tom Glavnom odboru čuči tvoja majka Marija Brkljačić koja je, kako prikladno, voditeljica gradske tržnice Jarun.

Nego, da se vratim na osnivanje podružnica BM365 te divne 2015.

Upravo si te godine dobila kućicu na Adventu (Ličku kuću) koja svake godine ima vrhunski položaj - drugo mjesto, tik do Trga. Srebrna medalja. Prvo je mjesto ipak rezervirano za kralja Adventa samog – Denisa Mohenskog. Taj ti, možda će te zanimati, sada hodočasti po Uskoku i objašnjava kako mu je sam Bog dao da vodi Advent i tolike kućice na Trgu. Tko zna kakva bi bila tvoja priča? Zato čitam tvoju autobiografsku crticu:

'Kad sam kao 10-godišnja djevojčica došla iz Gospića u hrvatsku metropolu i krenula u 5. razred, morala sam se nekako izboriti za svoj status među Zagrepčanima, a najbolju priliku vidjela sam u sportu'.

Davno je to bilo, moja Ivana. Prerasla si ti sport, shvatila si da se status danas izbori s adventskom kućicom. Eto shvatio je to i onaj majstor iz imovinskog pokreta - Škoro, još jedan od vas zaslužnika nagrađenih adventskom kućicom. Ta adventska kućica ti dođe nešto kao spomenica vas junaka imovinskog pokreta.

"Naročito mi je drago što si sudjelovala u likvidaciji Zagrebačkog sportskog saveza"

Drago mi je što si upravo ti od 2015.- 2020. bila u Upravnom vijeću Javne ustanove ‘Maksimir’ za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba.

Djeluješ mi izuzetno kvalificirano i sposobno za to - ipak si ti pet godina na Trgu upravljala zaštićenim adventskim područjem Lička kuća!

Lajkam i to kojom se lakoćom istovaruješ na svom Fejsu i kako potom ti postovi, kad dospiju u medije, postaju javno nedostupni.

A naročito mi je drago što si sudjelovala u likvidaciji Zagrebačkog sportskog saveza.

Da te podsjetim - ekipa u Zagrebačkom športskom savezu (ZŠS) je 2013. na čelu s novoizabranim predsjednikom Branimirom Bašićem, koji dolazi iz malog sporta, veslanja, izradila pravednije kriterije za raspodjelu oko 140 milijuna kuna proračunskoga novca, da bi na to Rezač, kršeći Zakon o izvršenju proračuna, obustavio uplatu proračunskoga novca na račun Zagrebačkog športskog saveza, čiji su djelatnici zbog toga tri mjeseca ostali bez plaće. Na udaru se time našao i kompletan sport u gradu, 72 sportska saveza, 800 klubova i oko 30.000 sportaša, ali koga briga, jer Rezačeva volja se mora provoditi.

Branimir Bašić je, stjeran u kut, dao ostavku, a ZŠS je lijepo otišao u likvidaciju.

Rezačevi puleni na čelu sa starom Uskokovom mušterijom, Zdenom Antunovićem, začas su stvorili novi savez – Sportski savez grada Zagreba (SSGZ).

Rezač je taj novi savez, rađen po njegovom guštu, preplavio novcem i organizirao njegovu selidbu u Savsku - u skuplje prostore, naravno, što podržavam.

A što si na to sve ti imala reći, dobra moja Ivana? Odmah si završila u Upravnom odboru tog novoformiranog SSGZ-a. Znaš ti dobro u koje se zaštićeno područje treba ubaciti.

I sad smo tu di jesmo moja Ivana - sposobni ljudi kao što ste ti i Zdena Antunović vode gradski sport, a Cibona, Medveščak i Dinamov stadion vaš su ponos i dika - stoji u Juričanovu pismu Ivani Brkljačić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović