Obavijesti

Promo sadržaj

Posljednje zbogom plastici u novčaniku

Posljednje zbogom plastici u novčaniku
1

Korisnici Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke odsad mogu plaćati mobitelom koristeći aplikaciju m-zaba

Uslugu m-novčanik, koja omogućava jednostavna plaćanja pametnim telefonom, odsad mogu koristiti korisnici svih Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke. Zaba je uvela novu dodatnu uslugu unutar m-zabe te tako omogućila potpunu digitalizaciju kartica i plaćanje mobitelom za korisnike Android uređaja. Sada se u restoran, kupnju ili u večernji izlazak možete uputiti bez novčanika, samo s mobitelom u kojem imate aplikaciju m-zaba. 

Širenje ove usluge na sve kartice još je jedan korak prema napuštanju tradicionalnih, plastičnih kartica što bi moglo izazvati pravu malu revoluciju u plaćanjima. Naime, prema istraživanju koje je nedavno agencija GfK napravila za Mastercard, čak je 73 posto korisnika kartica u Hrvatskoj iskazalo interes za plaćanja putem mobitela, dok se njih više od polovice izravno izjasnilo kako žele inovativne mogućnosti plaćanja – poput prislanjanje mobitela na POS terminale. U skladu je to i s globalnim trendovima prema kojima će do 2022. godine u Europi biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju klasično plaćanje gotovinom.

U tržišnom okruženju koje se brzo prilagođava digitalnim promjenama, Zagrebačka banka i UniCredit su predani identificiranju i razvoju inovativnih proizvoda i usluga koji će donijeti stvarnu korist našim klijentima. Potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života i upravo je to ono što im ovom uslugom pružamo“, poručio je Eugen Paić-Karega, član Uprave Zagrebačke banke. 

Nova tehnologija omogućava plaćanje mobitelima na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice. Sama procedura plaćanja je iznimno brza, jednostavna i sigurna, a ne zahtijeva ni spajanje mobilnog telefona na internet. Proces plaćanja sličan je onom s konvencionalnim plastičnim karticama – dovoljno je samo uključiti zaslon mobitela te njegovu poleđinu približiti čitaču kartica, bez otvaranja aplikacije m-zaba. Kao i kod beskontaktnih plastičnih kartica, za iznose iznad 100 kuna potrebno je upisati PIN ili potpisati POS potvrdu. S m-novčanikom moguće je, isto tako, podizati i gotovinu na svim bankomatima koji podržavaju beskontaktnu tehnologiju. A kako bi korisnici m-zabe bolje upravljali svojim sredstvima omogućena im je usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama, kada to sami žele. 

Za plaćanje mobitelom potrebno je imati Android pametni telefon i aktiviranu m-zabu, a za pokretanje m-novčanika nije potrebno posjetiti poslovnicu. Kako bi se plaćanje uspješno izvršilo, nakon odabira kartice za plaćanje u sučelju m-zabe u pozadini se priprema virtualna kartica, a po primanju obavijesti da je spremna za korištenje, korisnik može plaćati na prodajnom mjestu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.