Obavijesti

News

Komentari 14

Posljednji tjedan kampanje u SAD-u, rekordan broj zaraženih

Posljednji tjedan kampanje u SAD-u, rekordan broj zaraženih

Donalda Trumpa i Joea Bidena dijeli još tjedan od izbora 3. studenoga, a zbog porasta broja zaraženih i zaraze među osobljem potpredsjednika Mikea Pencea, pandemija je i dalje u fokusu utrke

VIDEO

Donald Trump tvrdi da je napredovao u borbi protiv bolesti premda SAD proteklih dana ima rekordan broj novozaraženih. Mike Pence nastavlja kampanju u nedjelju unatoč tome što su mu bliski suradnici pozitivni na virus.

Joe Biden je optužio predsjednika da ne upravlja pandemijom koja je usmrtila oko 225.000 ljudi u SAD-u, nego se predao.

POGLEDATE VIDEO: U SAD-U SVE VIŠE MRTVIH I ZARAŽENIH

Pokretanje videa...

Donald Trump i pandemija 01:21

Osam dana uoči izbora, već je osobno ili putem pošte glasalo 59,1 milijuna, a takvo rano glasanje moglo bi rezultirati najvišom stopom odaziva u više od stotinu godina, prema podacima Američkog izbornog projekta Sveučilišta u Floridi.

Trump u ponedjeljak odlazi u Pennsylvaniju, državu ključnu za obojicu, koju su oba kandidata često posjećivala. Trump će se pristašama obratiti na skupovima u  Allentownu, Lititzu i Martinsburgu.   

Ovaj tjedan namjerava putovati u Michigan, Pennsylvaniju i Wisconsin te posjetiti Nebrasku, Arizonu i Nevadu.

U.S. President Donald Trump holds a campaign rally in Londonderry

Očekuje se da Biden u ponedjeljak ostaje u matičnoj državi Delawareu. Predviđeno je da putuje u Georgiju u utorak te da se zaustavi u Atlanti i Warm Springsu, gradu s oko 400 stanovnika gdje je demokratski predsjednik Franklin D. Roosevelt, koji je preuzeo dužnost tijekom Velike depresije i pokrenuo svoj program oporavka New Deal, umro 1945.

Unatoč Bidenovom čvrstom vodstvu u nacionalnim izbornim anketama vjerojatnije je da će o ishodu izbora odlučiti natjecanje u ključnim državama poput Floride i Pennsylvanije.

Democratic presidential candidate Joe Biden campaigns in North Carolina

Bidenu, koji je obnašao dužnost potpredsjednika za vrijeme mandata Baracka Obame, bivši će predsjednik pomoći u kampanji i nastupiti u utorak u Orlandu na Floridi.  

Porast broja novozaraženih

SAD u zadnja dva dana ima najveći broj slučajeva covida-19, što Bidenova kampanja može iskoristiti da podsjeti glasače kako su Trump i njegovi saveznici umanjivali savjete stručnjaka za javno zdravstvo o nošenju maski i pridržavanju pravila o fizičkom razmaku u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom.

Zbog izbora su obojica - pukli!
Zbog izbora su obojica - pukli!

"Ni jedna država u svijetu nije se oporavila kao što smo se mi oporavili", rekao je Trump oduševljenim pristašama u New Hampshireu, od kojih mnogi nisu nosili zaštitnu masku.

Donald Trump hosts a Halloween event at the White House

Predstojnik ureda Bijele kuće Mark Meadows rekao je u nedjelju da administracija "ne kontrolira pandemiju" već je umjesto toga usredotočena na cjepiva i terapije.

Biden, koji je tijekom kampanje žestoko kritizirao Trumpov odgovor na pandemiju, Meadowsovu izjavu nazvao je priznanjem da su "odustali od osnovne dužnosti da zaštite američki narod".

Na izbore u SAD-u izašlo više od 50 milijuna Amerikanaca!
Na izbore u SAD-u izašlo više od  50 milijuna Amerikanaca!

Predstojnik Penceova ureda Marc Shot u subotu je testiran pozitivno, kao i mnogi drugi viši dužnosnici. Unatoč širenju zaraze Bijela kuća je objavila da potpredsjednik nastavlja kampanju.

President Trump campaigns in Wisconsin

Pence, koji je negativno testiran, prema riječima glasnogovornika u subotu navečer posjetio je Sjevernu Karolinu u nedjelju, a u Minnesoti bit će u ponedjeljak.

Najbizarniji 'Trumpizmi': Europa je država, a vjetar ubija ptice?!
Najbizarniji 'Trumpizmi': Europa je država, a vjetar ubija ptice?!

U širenju zaraze u Bijeloj kući prije osoblja potpredsjednika zaraženi koronavirusom bili su Trump, prva dama Melania Trump, njihov sin Baron i mnogobrojni pomoćnici i suradnici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.