Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Posljednjim naporom doplivao sam do nje i zgrabio je za kosu'

Josip Crljen (37) zvani Jack postao je istinski ponos Hrvatske. Vidio je djevojčicu (13) koju nosi rijeka Ruda te je bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti odmah uskočio u vodu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Mateo Ivić/24sata
53 komentara

Rijeka je na tome mjestu inače plitka, ali kad radi centrala, onda se podigne i zamuti. Vidio sam da se djevojčica utapa i da joj, ako potone, neće biti spasa. Nisam ni skidao odjeću, skočio sam s mobitelom i novčanikom u džepu, nisam uopće razmišljao o tome - priča nam hrabri Josip.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve se zbilo u nedjelju poslijepodne u Trilju, na predjelu Gaz, gdje protječe rijeka Ruda.

U obližnjem restoranu slavilo se krštenje i na fešti je bilo više od stotinu ljudi. Uz sam restoran nalaze se livada i šetnica.

Po šetnici su se šetale tri djevojčice iz obližnjega Graba.

U jednom trenutku su sjele na betonsku obalu rijeke. Jednoj je djevojčici iskliznula tenisica i upala u rijeku Rudu, a djevojčica se, pokušavši je dohvatiti, poskliznula te je upala u hladnu rijeku.

Počela se utapati, a to je primijetio dječak Mateo Tadić, koji je odmah ljude pozvao upomoć. I njega Ruđani ističu kao velikog heroja spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Na obali je bilo mnogo ljudi, ali svi su bili u šoku, dok neki nisu ni shvaćali da se nedaleko od njih odvija prava drama. Ali Josip Crljen je odmah shvatio da mora skočiti u hladnu rijeku te da sekunde odlučuju o životu i smrti.

- Kad sam skočio, u jednom trenutku je nisam ni vidio. Mislio sam da ću je izgubiti, jer da je potonula, nema šanse da bih je uspio pronaći u mutnoj vodi. Onda sam je ipak na trenutak ugledao, doplivao do nje i posljednjim naporom je zgrabio za kosu. Nekako sam je izvukao do obale, gdje su je drugi prihvatili. Već je pobijelila, davali su joj umjetno disanje... Nasreću, sve je ipak dobro završilo.

HEROJ IZ DALMACIJE: Skočio u rijeku i spasio curicu: 'Bila je već blijeda, tonula je...'

I Josip je ozlijeđen u spašavanju djevojčice. Napuknuo mu je vratni pršljen i imobilizirali su mu vrat u splitskoj bolnici. Ali je ta ozljeda je zanemariva prema mladom životu koji je spašen.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message