Obavijesti

News

Komentari 5

Pošta SAD-a upozorila: Mnogi bi listići mogli ostati neprebrojani

Uoči predsjedničkih izbora u studenom na kojima bi čak do polovice američkih birača moglo glasati putem pošte zbog pandemije koronavirusa, Američka pošta upozorila je neke savezne države da bi trebale osigurati više vremena za prebrojavanje tih glasova, prenosi Reuters.

Američka pošta upozorila je najmanje tri savezne države - Michigan, Pennsylvaniju i Washington – da postoji „značajan rizik” da birači neće imati dovoljno vremena da ispune svoje listiće i vrate ih na vrijeme po sadašnjim državnim propisima, koji im omogućuju da zatraže listiće svega nekoliko dana prije izbora.

Postoji mogućnost da bi značajan broj dopisnih glasova na izborima 3. studenoga mogao ostati neprebrojan ako stignu prekasno, navodi se u pismima upozorenja.

„Državni i lokalni izborni dužnosnici moraju shvatiti i uzeti u obzir naše operativne standarde i preporučene vremenske rokove”, rekla je glasnogovornica Američke pošte Martha Johnson. Nije kazala koliko je država dobilo pisma upozorenja.

Američka pošta uplela se zbog izbora u politički spor s vlastima. Predsjednik Donald Trump u četvrtak je kazao da se protivi novčanom pomaganju pošte ili dopisnog glasanja u sklopu paketa pomoći gospodarstvu zbog koronavirusa.

Trump se protivi dopisnom glasanju širokih razmjera smatrajući da bi ono moglo dovesti do prijevara.

Njegov glavni demokratski protukandidat Joe Biden optužuje ga da se protivi dopisnom glasanju jer vjeruje da će tako povećati svoje izglede na izborima.

Izborni stručnjaci ističu da je dopisno glasanje jednako sigurno kao i bilo koja druga metoda.

Pošta je upozorila neke savezne države da zbog toga što birači mogu zatražiti listiće manje od tjedan dana prije izbora neće biti dovoljno vremena da ih se tiska, pošalje poštom biraču i da ih oni vrate.

Pošta SAD-a upozorila: Mnogi bi listići mogli ostati neprebrojani
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca