News

Komentari 93

Zaljubila se u donora sperme s kojim ima kćer: Postali obitelj

Zaljubila se u donora sperme s kojim ima kćer: Postali obitelj

Scott Andersen naveo je u svom profilu da želi upoznati djecu koja su začeta njegovom spermom. Aminah Hart ga je kontaktirala. Počeli su se viđati sve češće

Australka Aminah Hart odlučila je prije tri godine da želi još jedno dijete, unatoč činjenici što je tad imala 42 godine, nije imala partnera, a zbog bolesti su joj već umrla dva sina.

Marlon, kojeg je dobila s bivšim mužem, umro je sa četiri mjeseca, a Louis, kojeg je imala s bivšim dečkom, sa 14 mjeseci. Oba dječaka imala su x-vezanu miotubularnu miopatiju, bolest koja pogađa mišiće i gotovo isključivo dječake. 

- Tek nakon drugog djeteta saznala sam da se radi o genetskom poremećaju. Dugo mi je trebalo da se odlučim na oplodnju donorskom spermom. Uzela sam u obzir baš sve, svoju dob, zaradu i činjenicu da prenosim smrtonosni genetski poremećaj, kazala je Aminah. 

Odlučila je pokušati posljednji put. U klinici su joj dali tri papira s karakteristikama trojice anonimnih donora. 

- Ne dobijete fotografiju, samo profil kraći od onog na LinkedIn-u, kazala je Aminah i dodala da je svog donora odabrala jer se opisao kao 'sretan i susretljiv', radišan te zato što nije imao nikakvih bolesti u obitelji. Osim toga, Scott Andersen imao je već četvero zdrave djece što joj je ulilo dodatnu sigurnost. 

Budući da je odrasla bez oca, Aminah je željela da njena djeca znaju tko su im roditelji, a Scott je u svom profilu napisao da bi mu bilo jako drago upoznati svu djecu koja se začnu njegovom spermom. 

Aminah je u kolovozu 2012. rodila zdravu kćer Leilu, tešku 3,9 kilograma. 

- Iskreno, kad se rodila, osjećala sam samo olakšanje i sreću što držim dijete u rukama. Trudnoća mi je bila grozna jer se nisam mogla opustiti - ispričala je. 

U međuvremenu je Aminahina mama postala jako radoznala u pogledu Leilinog tate jer je curica od njega naslijedila plavu kosu i oči, što je potpuni kontrast od Aminah koja je tamnoputa. 

Mama je uz malo informacija o Scottu uspjela pronaći njegovu fotografiju na internetu. Aminah je nazvala kliniku za oplodnju, ostavila svoju adresu i poručila Scottu da ju kontaktira ukoliko to želi. Javio joj se e-mailom, a kad je Leila navršila godinu dana, odlučili su se upoznati i osobno. 

U kolovozu 2013. Aminah i Leila posjetile su Scotta i njegovo dvoje djece. 

- Bila sam jako nervozna, ali je susret bio puno jednostavniji no što sam očekivala. I on je bio malo nervozan, a sličnost s Leilom bila je očita. Tad mi još nije bilo ni u primislima da bismo mogli biti par - ispričala je Australka.

Počeli su se viđati svakih par tjedana, pa sve češće, dok se nisu zaljubili. Taj Božić proveli su zajedno, kao obitelj. 

- Zaljubili smo se. Bilo je to nevjerojatno i predivno iskustvo, kazala je Aminah. U vezi su 10 mjeseci. 

Najčitaniji članci