Obavijesti

Promo sadržaj

Postanite majstor video snimanja uz Huawei Mate 9

Postanite majstor video snimanja uz Huawei Mate 9
11

Huawei Mate 9 posljednji je u nizu pametnih telefona koji svojim korisnicima omogućuje korištenje profesionalnih alata kod fotografiranja i snimanja videa, a dvostruka kamera postala je simbol mobilne fotografije

Kreirajući kameru za svoje flagship pametne telefone, Huawei je pokrenuo dugotrajnu suradnju s legendom u svijetu fotografije, njemačkom tvrtkom Leica. Zahvaljujući tom partnerstvu i tehnološkim rješenjima proizašlim iz njega, omogućeno je snimanje fotografija izuzetne razine detalja, uz zadržavanje duha crno-bijele fotografije. Sve do nedavno, to je bilo moguće postići samo korištenjem profesionalnih i vrlo skupih kamera ovog renomiranog njemačkog proizvođača, a Huawei je sada fotografiju na pametnim telefonima podigao na razinu više.

Kamera Huaweija Mate 9 nije samo odlična za snimanje fotografija, ona je i jako dobra video kamera. „Videografija“ postaje sve popularnija, pogotovo zbog činjenice da korisnici snimku odmah mogu objaviti na svojim društvenim mrežama i You Tube-u tako da kratki video isječci sve češće zamjenjuju popularne fotogalerije. Prije objavljivanja, važno je da je snimljeni video adekvatne kvalitete, a iako prvi uratci možda i neće biti najuspješniji, važno je ne odustati jer će svaki novi snimljeni video postajati sve bolji i zanimljiviji. Huawei Mate 9 pametni je telefon na kojeg se možete osloniti od početka vaše video avanture, a uz to pruža i neke napredne značajke koje će omogućiti snimanje još boljih videa kada steknete malo iskustva.

Video isječke možete stalno snimati, jer se u svakodnevnom životu svuda oko nas krije mnoštvo predivnih kadrova. Izlazak sunca, dolazak autobusa, veličanstveni neboderi ili užurbani ljudi na ulici – i slatki, mali video o vašem gradu je tu. Prije nego što započnete snimanje, na pametnom telefonu podesite najvišu kvalitetu snimanja, a u slučaju Huaweija Mate 9, radi se o rezoluciji 4K. To je rezolucija profesionalnih kamera, a prilikom snimanja telefon držite mirno. Iako je ovaj pametni telefon opremljen optičkom stabilizacijom slike (OIS), mirna ruka omogućit će izuzetne rezultate, a ovo je posebno važno prilikom snimanja u noćnim uvjetima, ali i u mračnim, slabo osvijetljenim prostorima.

Napredni korisnici vrlo brzo će otkriti sve dodatne značajke kamere i druge mogućnosti tijekom snimanja. Prije samog snimanja, moguće je podesiti i razinu zasićenosti boja, a u modu „Vivid colors“, video će imati još izraženije boje. Sljedeći korak je korištenje profesionalnog moda u kojem je moguće ručno podesiti razinu svjetlosti, odabrati autofokus i odlučiti kako mjeriti ambijentalnu rasvjetu. Ručno podešavanje balansa bijele boje isto je vrlo korisno, a posebno je važno kod noćnog snimanja ili snimanja u uvjetima umjetnog svjetla.

No, to nije sve što Huawei Mate 9 pruža. Kod snimanja osoba, isplati se provjeriti i mod „Beauty video“ u kojem telefon na lice snimane osobe može aplicirati virtualni make-up. Uz to, za još izraženiji umjetnički dojam, mogu se iskoristiti slow-motion i time-lapse modovi, inače vrlo popularni kod profesionalnih snimatelja.

Huawei Mate 9 svojim korisnicima nudi i druge prednosti koje na prvi pogleda možda nisu izravno povezane s kamerom, ali omogućuju još bolje iskustvo video snimanja na pametnom telefonu. Velik zaslon u visokoj rezoluciji izvrstan je za pregledavanje snimke, a tehnologije brzog povezivanja omogućuju neometano spremanje snimke u oblaku, dok snažna baterija omogućuje snimanje satima.

Kako bi mogli snimiti još naprednije video isječke, razmislite i o stalku za kameru s posebnim nastavkom, kao i držač za pametni telefon. Korištenjem takve opreme i računalnom obradom snimke, vaši filmići snimljeni pametnim telefonom izgledat će gotovo kao i oni profesionalni snimljeni višestruko skupljom opremom.

Huawei Mate 9 izvrstan je „alat“ za sve video entuzijaste. Uz vrhunsku kvalitetu snimke koju ovaj uređaj pruža, kao i mnoštvo drugih zanimljivih naprednih značajki, vrlo je jednostavan i intuitivan za korištenje. Partnerstvo s Leicom uistinu je dobra ideja, a svi korisnici ovog naprednog pametnog telefona imaju jedinstvenu priliku svojim sadržajima vrhunske kvalitete osvojiti YouTube i Facebook.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2015. godini tvrtka je i treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 16 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve