Obavijesti

News

Komentari 266

Jandroković: Kao članu HDZ-a danas mi nije lako, idemo dalje

Jandroković: Kao članu HDZ-a danas mi nije lako, idemo dalje
9

Tihomir Ladišić je u četvrtak ugostio predsjednicu Kluba zastupnika HNS-a Vesnu Pusić, ministra vanjskih poslova Jandrokovića te zastupnicu HSS-a Marijanu Petir

VIDEO

KOME VJERUJETE? GLASATI MOŽETE OVDJE.

U HDZ-u se sve uvijek snima i novinari su tretirani na najbolji mogući način. Danas nije bio dogovor da se snima. Nije nedemokratski ako pressica ne ide uživo, kad bi ionako kasnije bila objavljena snimka. Dozvolite da stranka u ovako teškoj situaciji donese takvu odluku da pressica ne ide uživo, rekao je član Predsjedništva HDZ-a i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković (HDZ) na pitanje voditelja Tihomira Ladišića zna li bilo koju zemlju na svijetu gdje se prekida live prijenos press konferencije. 

Vesna Pusić (HNS) je kratko komentirala kako ne vidi neki problem u tome da se konferencija za medije prenosila uživo. Podsjetimo, u četvrtak je Vladin glasnogovornik Mladen Pavić zabranio novinarima prijenos HDZ-ove konferencije usred govora Ivana Jarnjaka o proširenju istrage USKOK-a.

O "crnim fondovima" i korupciji...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje osjeća li se odgovorim za istragu u HDZ-u, Jandroković je kazao kako se ne osjeća odgovornim.

- Odgovornost treba biti individualna. Ali kao članu HDZ-a danas mi nije lako. No, moramo ići dalje - rekao je Jandroković. Dodao je kako sve što se događa u posljednje vrijeme ne pomaže HDZ-u. Na pitanje o "crnim fondovima" istaknuo je kako nikada nije sudjelovao niti je ikada bio zadužen za financiranje u HDZ-u. 

Vesna Pusić na tu temu je komentirala kako će pravosuđe dati posljednju riječ. Marijana Petir (HSS) dodaje kako nema nedodirljivih i da će netko tko je kršio zakon odgovarati.

- Postoje i pozitivne stvari u ovoj državi, ali se malo piše o njima. Očekujem da svi shvate da postoji korupcija i drugdje. I sami smo podnijeli prijave protiv nekih ljudi iz Kukuriku koalicije - smatra Petir. 

Jandroković je istaknuo kako je pozitivno sve što se događa na temu suzbijanja korupcije, ali da se pritom mora paziti i na ljudska prava jer se neke ljude iz HDZ-a proziva kao da su već osuđeni.

O parlamentarizmu i Jovanovićevom imunitetu....

Na temu hrvatskog parlamentarizma, Vesna Pusić komentirala je kako je razina parlamentarizma pala jer je "u uzlaznoj liniji neprimjereni način govorenja kao u seoskoj birtiji". No, ipak smatra kako SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću nisu smjeli skinuti imunitet zbog optužbi i vrijeđanja HDZ-a.

- Bit imuniteta da se zastupnik svim silama zalaže za svoje stavove i za slobodu govora. Neke izjave nisu primjerene, ali da se zbog toga ne smije ukidati imunitet - kaže Pusić.

- Ako se koristi govor mržnje i ako se zlorabi imunitet tada se treba ograničiti govor zastupnika - kontrirao joj je ministar Jandroković. Njemu nije jasno kako sada brani Jovanovića, a i sama je bila žrtva seksističkih izjava zbog kojih je negodovala.

- Gospođa Pusić stavlja svoje stranačke stavove ispred svojih moralnih uvjerenja - rekao je Jandroković i dodao kako se HDZ mogao ispričati za teške riječi, ali od Kukuriku koalicije nikada nije došla nikakva isprika.

- Nije stvar riješena ako se netko ispriča - dobacila je Pusić.

- Ne može zastupnik koristiti imunitet za vrijeđanje nekoga. Moramo povući granicu slobode - ustrajan je bio ministar.

Istospolni brakovi

Nisam za sklapanje istospolnih brakova jer smo mi kršćanska stranka, kazala je HSS-ova Marijana Petir. Vesna Pusić je pak rekla da je za legalizaciju gay brakova, ali i kako smatra da je to područje u koje se država ne bi trebala uplitati.

-  Mi imamo svoj stav i mi nismo za istospolne brakove. Zato se ne bih složio da je to stvar u koju se država ne treba uplitati - odgovorio je Jandroković.

- Smatram da treba zaštiti obitelj kao instituciju i zbog toga se HSS zalaže za brak muškarca i žene - zaključila je Petir.

Dekriminalizacija lakih droga i vjeronauk u školama

Pusić bi dekriminalizirala lake droge, a Jandroković i Petir nisu za to. Pusić bi u škole uvela religiju, a Jandroković i Petir su za to da vjeronauk ostane u školama.

Tko bi u gay paradu?

Pusić bi se priključila gay paradi, Jandroković se ne bi priključio gay paradi jer, kako kaže nema razloga biti tamo, a Petir se također ne bi priključila gay paradi jer misli da je to bacanje novca koji se može iskoristiti za nešto drugo, primjerice gradnju vrtića.

"Ako vam je dobro glasajte za HDZ"

Za kraj su se svi sudionici obratili gledateljima rekavši zašto da glasaju za njih. Jandroković je istaknuo kako je HDZ ostvario sve velike povijesne ciljeve te da su najjača stranka i da mogu najbolje voditi državu u trećem desetljeću. Pusić je bila kratka. Poručila je: "Ako vam je dobro i ako mislite da takvu vlast želite, glasajte za HDZ. A ako ne, glasajte za Kukuriku koaliciju".

Vesna Pusić pobjednica je debate. Dobila je 57% glasova gledatelja i čitatelja 24sata. Gordan Jandroković dobio je 41% glasova, dok je HSS-ova Marijana Petir dobila 2% glasova. (Rezultati su od 21 sat).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag