News

Komentari 11

'Postoje interesni brakovi, homoseksualac može stupiti u brak s osobom suprotnog spola'

'Postoje interesni brakovi, homoseksualac može stupiti u brak s osobom suprotnog spola'

Raspudić kaže, ne postoji pravo na dijete, već pravo djeteta, te tvrdi da u zemlji u kojoj je bila jasna volja građana jasno je da će udomiteljstvo od strane istospolnog para nositi društvenu stigmu

Nino Raspudić, nezavisni kandidat na listi MOST-a u Pressingu na N1 televiziji gdje je gostovao sa SDP-ovom Sabinom Glasovac, govorio je među ostalim o mogućnosti istospolnih parova da udomljuju djecu

Raspudić kaže, ne postoji pravo na dijete, već pravo djeteta.

- Možemo shvatiti da neke stvari u društvu trebamo činiti prihvatljivijim, no to se ne radi tako da se sudbina djece koristi kao ovan kojim se probijaju vrata društvene svijesti. U zemlji u kojoj je bila jasna volja građana jasno je da će udomiteljstvo od strane istospolnog para nositi društvenu stigmu. Zakon je jasan tko ima pravo na udomljavanje. Na kraju je Centar taj koji donosi odluku. Nisam pravni eskpert da tumačim bi li centar trebao poštovati odluku. Nije da imamo masu djece u stravičnim domovima. Ne mislim da nemamo dovoljno udomitelja - rekao je Raspudić. 

Dodaje, činjenica je da bi ta djeca bila stigmatizirana i naglašava kako će se boriti da svaki čovjek ima pravo na privatan život, no neprihvatljivo mu je da se nečije seksualne sklonosti koriste za razne agende. 

Glasovac mu je replicirala i rekla da danas već imamo raznovrsne obitelji i osobama koje imaju o afinitete prema istom spolu trebali bismo dati to pravo da žive kako žele.

- Mi govorimo o instituciji braka, teoretski homosekusalac može stupiti u brak, ali s osobom suprotnog spola. Postoji interesni brakovi, oni koji nisu konzumirani. Za rasplet ovih izbora gdje dio hrvatskih državljana neće moći pristupiti glasanju, onaj referendum je bio otvoren svima, oni koje je zanimalo dali su svoj glas i to je taj demokratski ishod, rekao je Raspudić.

Najčitaniji članci