News

Komentari 49

Potez za 5: 'Kakav vatromet? Ovo je novac koji treba Hitnoj'

Potez za 5: 'Kakav vatromet? Ovo je novac koji treba Hitnoj'

Mali Lošinj uštedio je 30.000 kuna ušavši u novu godinu bez vatrometa. Novac su potom preusmjerili za nabavku potrebne opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu

Poručili bismo gradonačelnicima svih gradova da slijede naš primjer. Dovoljno je da počnu osluškivati potrebe svojih građana i učinit će isto što i mi, rekla je u čertvrtak Martina Krajina Mršo.

Predstojnica ureda gradonačelnice Malog Lošinja potvrdila je tako da je istina ono o čemu su se jučer svi raspisali, dijelili na društvenim mrežama i imali samo riječi hvale.

Ovaj je kvarnerski grad u 2020. godinu ušao prvi put bez vatrometa i tako uštedio oko 30.000 kuna. Novac su potom preusmjerili za nabavku potrebne opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu.

A sve je to odluka gradonačelnice Ane Kučić, koja nije bila dostupna za razgovor, ali je šefica njezina ureda sve objasnila.

- Kupit ćemo aparat za testiranje krvi i odnijeti ga na Hitnu pomoć kako bi se njime pokrili vikendom. Naime, mi Lošinjani moramo potegnuti sve do Rijeke ako smo vikendom bolesni i treba nam analiza krvi - objasnila je Krajina Mršo. Dodala je da to nije sve. U prosincu su, baš kao i zadnjih 10 godina, imali još niz humanitarnih akcija u kojima su prikupili još 60.000 kuna.

- Tim novcem osigurana je nabavka didaktičke opreme za dječji vrtić jasličke skupine i nabavku preciznih kirurških instrumenata za kiruršku ambulantu. Prošlih smo godina dali napraviti lift za slabo pokretne građane našega grada. Svake godine trudimo se doznati za obitelji kojima treba pomoć pa se pobrinemo da im na kraju ništa ne fali - rekla je predstojnica ureda gradonačelnice. A sama ideja “bojkotiranja” vatrometa sinula im je nakon nebrojeno mnogo pritužbi građana koji su bili frustrirani uporabom razne pirotehnike i poželjeli su mirne blagdane za sebe, svoju djecu i kućne ljubimce.

- Rekli smo: ‘Zašto ne?’. Pa postoje mnoge europske destinacije koje slave bez vatrometa. Sigurno postoji pametniji način da iskoristimo novac. Tako je i bilo - rekla je Krajina Mršo.

Najčitaniji članci