Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Potjerao migrante u stražnji dio busa: 'Da se ne miješaju'

Želimo istaknuti da bilo kakva segregacija putnika po bili kojoj osnovi nije politika našeg poduzeća i da je ovaj čin isključivo čin pojedinca, poručili su iz tuzlanskog Trans Turista

Foto: Facebook
26 komentara

Društvene mreže ovih dana bruje o neprimjerenom ponašanju vozača autobusa na liniji Tuzla - Sarajevo. On je, naime, 10. rujna skupini migranata, među kojima je bilo i djece, naredio da sjednu u stražnji dio autobusa kako se ne bi miješali s ostalim putnicima. Migranti su, inače, uredno kupili kartu. 

Kad je autor statusa pitao vozača autobusa Trans Turista zašto je to napravio, on je odgovorio kako ne želi da se miješaju s ostalim putnicima. Na dodatno inzistiranje kondukter je još poručio: "zar bi sad profesorica koja je radila osam sati trebala sjediti s njima, javlja Klix

Kompanija Transturist jučer se oglasila u povodu događaja i najavila disciplinski postupak protiv vozača:

- S obzirom da smo dobili informaciju o neugodnoj situaciji na našoj redovnoj liniji Tuzla-Sarajevo a koja se odnosi na ponašanje našeg vozača prema putnicima, u ovom slučaju osobama koji su izbjeglice u našoj zemlji (migranti). Konkretno, vozač na tom polasku je prema informacijama koje smo dobili, pravio raspored sjedenja u autobusu na način da je migrante rasporedio u zadnji dio autobusa iako na to nema pravo niti su mu takvi zadaci u opisu radnog mjesta. S tim u vezi, ovim putem želimo istaknuti da bilo kakva segregacija putnika po bili kojoj osnovi nije politika našeg poduzeća i da je ovaj čin isključivo čin pojedinca koji je izuzetno nekorektan i s pravom izaziva kritike i negativne komentare u javnosti. Nakon što utvrdimo sve detalje ovog događaja, pokrenut ćemo disciplinski postupak protiv našeg vozača i izreći mu kaznu u skladu sa pravilnikom našeg poduzeća, stoji u objavi kompanije na Facebooku.

Dodaju i kako smatraju da se jedan veliki kolektiv kao sto je Transturist, sa 70 godina tradicije u prijevozu putnika, koji zapošljava 130 radnika ne može gledati kroz pojedinca i u isto vrijeme osuđivati za rasizam:

- Smatramo da smo u proteklom periodu kao kolektiv učinili puno pozitivnih stvari za migrante, od toga da smo dopustili da borave u prostoru autobusne stanice, da koriste sadržaje u autobusnoj stanici te smo velikom broju migranata izdali karte s popustom a određenom broju migranata nismo ni naplatili karte. Isto tako, nismo dobili informaciju da se neko od naših uposlenika nekorektno ponašao prema migrantima tijekom boravka u Tuzli, odnosno na autobusnoj stanici. Vrlo važno je istaknuti da nikome nismo uskratili pravo da kupi kartu i da putuje. Svjesni smo da ti ljudi prolaze kroz teško razdoblje u svojim životima i da smo i mi, ne tako davno, bili u sličnoj situaciji za vrijeme rata u našoj domovini, kažu u Trans Turistu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message