Obavijesti

News

Komentari 380

Za Antonijom Bilić tragat će se tjednima, nije više pitanja dana

Za Antonijom Bilić tragat će se tjednima, nije više pitanja dana
27

Dragan Paravinja je priznao policiji da je ubio Antoniju Bilić (17). Policija traži njezino tijelo. I u utorak su pretraživali područje Krke. Obitelj ne vjeruje Paravinji

VIDEO

Stotinama policajaca, pripadnicima GSS-a i drugih službi u utorak se priključilo šest slovenskih vojnika sa sonarom i Hrvatska vojska s bespilotnim letjelicama. Ništa nije dalo rezultata. Potragu dodatno otežava činjenica da je Krka 8., 9. i 10. lipnja bila viša 2,5 metara. Pretraga se mora proširiti na čitav tok koji iznosi 35 kilometara. Predrag Brkopac, načelnik sektora Uprave krim policije, pojasnio je za Dnevnik.hr kako više nisu u pitanju dani već tjedni. Ako uskoro neće imati rezultata, vjerojatno će istražitelji opet razgovarati s Draganom Paravinjom.

15.10 - Potraga za nestalom Antonijom Bilić je prekinuta. Za sada nema rezultata. Ronioci, interventna, specijalna i krim policija, potpomognuti slovenskim specijalcima, drniškim vatrogascima i HGSS-om, nastavljaju potragu  na istome području u srijedu ujutro. 

Dvije bespilotne letjelice, koje šalje MORH, počet će sa snimanjem u utorak  u 18 sati. Snimat će područje kanjona Krke, od brane Brljan do ušća rijeke Krke u Šibeniku. 

14.35 - Premijerka Jadranka Kosor je rekla kako će se tek vidjeti da li se moglo napraviti više u slučaju Dragana Paravinje, piše Jutarnji list. Dodala je kako sada ulažu napore da Paravinja bude što prije izručen Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

13.56 - Ana Bilić, sestra nestale Antonije, je na Facebook stranici objavila kako obitelj ne vjeruje u legitimnost izjava glavnog osumnjičenika te zahtjeva isporučenje Hrvatskoj, ponovno ispitivanje i poligrafsko vještačenje. 

12.50 - MORH  je objavio kako su na zahtjev MUP-a poslali dvije bespilotne letjelice te 12 pripadnika Oružanih snaga RH koji su zaduženi za njih. Letjelice će pomoći u potrazi. 

12.10 - Očekuje se da će tragačima na kopnu i u vodi u pomoć doći bespilotna letjelica Hrvatske vojske. Ona će nadlijetati čitav, 35 km dug tok rijeke Krke. Napravit će snimke koje će se onda detaljno analizirati. One će biti od velike važnosti jer je vodostaj Krke 8. i 9 lipnja, kada je Antonijino tijelo navodno bačeno, bio 2,5 metra viši nego sada. Ako je tijelo zaista bačeno, moglo bi se nalaziti u nekoj od nakupina, a to će se moći vidjeti na snimkama.  

10.34 - Tragačima na zemlji posao otežavaju neprohodan teren i vrućna, a roniocima smeta gusto raslinje i zamućena voda. Temperatura Krke i jezera je oko 16 stupnjeva Celzija, a vidljivost je svega jedan metar. Kako je rekao MUP-ov načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina Predrag Brkopac, danas je ekipa za potragu brojčano pojačana dodatnim specijalcima i roniocima, a velika se pomoć očekuje od pristiglih specijalaca slovenske vojske i policije koji su sa sobom donijeli posebnu opremu. Radi se o sofisticiranom sonaru koji Slovencima inače služi za traganje za ljudima nakon snježnih lavina, ali i za traganje u rijekama. U MUP-u kažu kako se sonar spušta u dubinu od 10 % ukupne dubine vode i radi po principu odbijanja zvukova o predmete koji se nalaze na dnu vodene površine. Na kompjuteru koji zaprima povratnu informaciju vide se obrisi predmeta s dna vodene površine. Uređaj evidentira frekvencije od 400 do 900 kHz.. Uređaj je uspješno korišten u Sloveniji prilikom pretrage rijeke Drave i Soče.

- Od slovenskih kolega danas očekujemo da će napraviti veliki posao. Oni će danas pretraživati dno Velikog jezera, koje je dugo 550, široko 130 metara i duboko 10 do 12 metara. Tu će opremu smjestiti na gumeni čamac kojim će pretraživati vodu i obrise dna, a kad uoče neku granu, neravninu ili predmet, ronioci će provjeravati o čemu se radi - rekao je Brkopac. Sonarom rukuju šestorica pripadnika slovenske vojske i policije, a pomažu im naši ronioci koji je danas 16. Istovremeno, obalu pretražuje 70 pripadnika interventnih postrojbi MUP-a, te vatrogasci i Hrvatska gorska služba spašavanja s tri kanua i tri psa tragača.

9.30 -  U pomoć su hrvatskim policajcima, GSS-u i vatrogascima stigli slovenski vojnici. Donijeli su sofisticiranu opremu. Riječ je o uređaju koji se koristi pri potragama tijela ispod snježnih lavinama i u rijekama. Tim bi uređajem trebali pretražiti korito Krke u dužini od 38 kilometara, rukavce i jezero Brljan.  

Interventna, specijalna i krim policija, ronioci, GSS i vatrogasci nastavili su u utorak pretraživati teren i kanjon Krke te jezero Brljan kraj Oklaja. Upravo je to područje Dragan Paravinja u svom priznanju ubojstva opisao kao mjesto gdje je bacio tijelo Antonije Bilić. Oko dvije stotine tragača oko osam sati započelo je pretragu od mosta prema hidroakumulacijskom jezeru. Policija se po vodi kreće u gumenom čamcu, a HGSS-ovci imaju tri kanua. Iz zraka im pomaže helikopter. I danas tragačima na kopnu pomažu tri psa. Cesta Oklaj - Kistanje blokirana je i policija neprekidno osigurava područje od nedjelje u jedan sat ujutro, kada je MUP RH došao do iskaza Dragana Paravinje.

Već u 8.15 sati policajce koji čuvaju prilaz području posjetila je Ana Bilić, sestra nestale Antonije. Došla ih je samo pitati jesu li što našli nakon čega je odmah otišla. 

Policija je u i ponedjeljak pretražila teren od Oklaja prema Kistanjama, a ronioci su pretražili gornji tok rijeke Krke, no bez rezultata. 

Antonia je nestala 7. lipnja ove godine, a policija je uhvatila u nedjelju Dragana Paravinju (43), vozača kamiona u koji se Antonia ukrcala na dan nestanka. Uhićeni Dragan Paravinja priznao je policiji kako je ubio djevojku. Policiji je opisao mjesto gdje je navodno bacio tijelo. Njeni roditelji i sestre ne vjeruju u iskaz vozača.

Paravinji su u ponedjeljak odredili jednomjesečni pritvor te su ga prebacili u zatvor Kula u Istočnom Sarajevu. Tijekom tih mjesec dana trebao bi početi postupak njegovog izručenja Srbiji ili Hrvatskoj budući da ga obje zemlje traže zbog zločina. 

Vlasniku tvrtke za koju je Paravinja vozio kamenuju kuću

Vlasnik tvrtke 'Godec' za koju je vozio Dragan Paravinja rekao je za Večernji list da se zadnjih sedam dana ne osjeća dobro i da želi da ga se pusti na miru. Marijo Godec kaže da je sve što je imao rekao policiji. Njegov otac je dodao da od kada se otkrilo da je Paravinja ubojica, tvrtka propada, a prolaznici i drugi vozači kamenuju njihove kamione i kuću. Međutim, stanovnici Soblinca i Godecova konkurencija imaju samo riječi hvale za braću Godec, piše Večernji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 380
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda