Obavijesti

News

Komentari 34

Potraga se nastavlja: 'Vjerujem da je Ante živ, jak je i iskusan'

Potraga se nastavlja: 'Vjerujem da je Ante živ, jak je i iskusan'
3

Roni valjda već 30 godina, išao je na mjesto na kojem je ronio puno puta. Imao je na sebi maskirno ronilačko odijelo. Postoji mogućnost da je na pučini, kaže supruga

VIDEO

Četvrti dan traje potraga za viškim roniocem Antom Simonellijem (42) koji je nestao u utorak nakon što se gumenjakom otisnuo prema Korčuli. Supruga Jasmina, obitelj i prijatelji ne gube nadu.

- Još nema rezultata, ali ima nade. Ante je u odijelu, zdrav je i jak i važno je da se potraga nastavi - zamolila je u petak Jasmina preko Facebooka, a jutros se još jednom zahvalila svima:

- Dragi svi, hvala vam svima na potpori i na svemu što radite u potrazi za Antom. Ronioci srećom još uvijek ništa nisu našli. Potraga se i dalje nastavlja, danas opet kreću avioni i helikopter, pretraživat će i otvoreno more i obale otoka. Molim sve koji mogu da se pridruže i svojim brodicama, na moru ili uz kraj da otvore oči. Ako imate bilo kakvih ideja oko pomoći, ako slučajno znate za raspoloživi helikopter, bilo što, javite mi se... Svaka je pomoć dobrodošla... I hvala vam - napisala je u subotu ujutro Jasmina. 

Ante i Jasmina u utorak su se brodicom s Visa uputili prema otočiću Budikovac, nakon čega se Ante izdvojio na gumenjaku. Kako se nije vraćao supruga je prijavila nestanak. Dva sata nakon početka potrage pronađen je gumenjak, nekoliko milja istočno od Visa. 

U potragu za njim, tijekom proteklih dana, uključile su se sve nadležne službe, ali i brojni volonteri s brodicama te ronioci. Mnogi su donirali i novac pa je tako prikupljeno oko 40.000 kuna koji bi trebali pokriti troškove potrage. Ante je inače iskusan ronilac te instruktor ronjenja na dah.

- Roni valjda već 30 godina, išao je na mjesto na kojem je ronio puno puta. Imao je na sebi maskirno ronilačko odijelo. Postoji mogućnost da ga nađu negdje na pučini jer je struja dosta jaka tamo gdje je ronio, a puhao je jak sjeverozapadni vjetar koji stvara velike valove i površinsku struju od Hvara prema Korčuli - napisala je Jasmina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca