Obavijesti

News

Komentari 58

Havarija Bourbon Rhodea: Još dva tijela pronašli u Atlantiku

Havarija Bourbon Rhodea: Još dva tijela pronašli u Atlantiku
2

Prema najnovijim informacijama, pronađena su još dva tijela pomoraca s broda Bourbon Rhode u utorak ujutro. Uspjeli su ih izvući iz mora i prenijeti na vojni brod...

VIDEO

Potraga za nestalim šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim pomoracima s broda Bourbon Rhode još traje. 

Prema najnovijim informacijama, pronađena su još dva tijela pomoraca. Izvukli su ih iz mora i prebacili na brod francuske ratne mornarice. Tvrtka BOURBON objavila je priopćenje u kojem iskazuju sućut obiteljima stradalih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:27

Od početka operacija traganja 26. rujna na tom području je mobilizirano deset komercijalnih plovila. Dnevne prelete izvodi zrakoplov Falcon 50 francuske mornarice, a podržava ga zrakoplov C 130 Hercules iz američke obalne straže. Mornarička fregata, u pratnji svog helikoptera 'Panther', u središtu je sustava i koordinira mrežu gotovo 40 područja pretraživanja.

- U ime svih zaposlenika BOURBON-a želio bih odati počast preminulim mornarima. Naše misli i molitve su s obiteljima i voljenim osobama koji tuguju zbog ovog dramatičnog događaja. U ovom ispraćaju budimo potpuno solidarni s njima. Istraživačke operacije se nastavljaju i ovog šestog dana i mobilizacija pomorskog svijeta je bez presedana. Želim izraziti našu zahvalnost svim istraživačkim timovima i onima koji volontiraju  - rekao je predsjednik Uprave BOURBON Corporation Gaël Bodénès.

Sudbina broda: Bez motora nije mogao protiv uragana stoljeća
Sudbina broda: Bez motora nije mogao protiv uragana stoljeća

Tijelo jednog pomorca uspjeli su prenijeti na francuski vojni brod. Informaciju je prenio jedan od spasitelja s tog broda koji tvrdi da su nesretne mornare napali morski psi. Tvrtka Bourbon Offshore priopćila je da je beživotno tijelo locirao jedan od zrakoplova uključenih u potragu.

Jedan od brodova uključenih u potragu je i Baltic Lady, koji se prije zvao Lady Korčula. 

Nakon 17 plovidba pod stijegovima dviju korčulanskih kompanija, brodovi za prijevoz hlađenih tereta i kontejnera Lady Račišće i Lady Korčula prodani su novom vlasniku, tvrtki 'Ost-West-Handel und Schiffarht' iz njemačkog Bremena. Tako je 'Korčula' postala 'Baltic Lady'. Riječ je, podsjetimo, o 'blizankama' izgrađenim početkom i koncem 2000. godine na navozima splitskog škvera, koje su sada postale dio flote od 19 brodova njemačke kompanije specijalizirane za prijevoz tereta čije posade u pravilu čine ruski pomorci.

Pokretanje videa...

01:20

Podsjetimo, remorker dug 50-ak metara našao se usred uragana Lorenzo prije nekoliko dana i potonuo usred Atlantika. 

Odtad traje potraga za nestalim šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim pomorcima. Njegova obitelj s nestrpljenjem čeka vijesti s drugog kraja svijeta. Čeka se priopćenje tvrtke 'Bourbon Offshore'. U potragu su uključeni brodovi i nekoliko zrakoplova.

Kapetanov otac Mario javio se na telefon iščekujući nove vijesti, pun zahvalnosti za nastojanja da se potraga ne prekine. Jer splav u kakvoj je završio njegov sin može bez problema sačuvati živu glavu brodolomcu punih deset dana, a očekuje se da bi se moglo preživjeti i mjesec dana.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a