News

Komentari 15

'Potrebno je mjesec dana da se vidi uspješnost mjera, ali one se svakako trebaju postrožiti'

'Potrebno je mjesec dana da se vidi uspješnost mjera, ali one se svakako trebaju postrožiti'

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zvjezdana Lovrić Makarić naglasila je kako mjere koju su trenutno na snazi nisu idealne

Hrvatska nije izgubila utakmicu s korona virusom. Još uvijek se igra, a s novim mjerama i sviješću građana utakmica možemo pobijediti, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosil za HRT. 

- Stanje u Varaždinskoj županiji i dalje alarmantno. Dosta je ljudi, kako u županiji tako i u cijeloj Hrvatskoj, podcijenilo korona virus - dodao je Bosil. 

Glavni epidemiolog Primorsko goranske županije Dobrica Rončević također je rekao kako Hrvatska ne gubi utakmicu s virusom, ali ljudi se trebaju početi ponašati odgovorno.

- Sada je vrijeme da napravimo jednu ozbiljnu reviziju jer nam brojke ne govore u prilog uspješnosti dosadašnjih rješenja - poručio je te dodao kako je potreban interdisciplinarni pristup u kojem će epidemiološka i ostale struke zajedno uskladiti u tim rješenjima te smatra da smo sada na tome tragu.

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zvjezdana Lovrić Makarić naglasila je kako mjere koju su trenutno na snazi nisu idealne, no potrebno je određeno vrijeme da se one pokažu na broju oboljelih.

- Vrlo je važno da se donesu i nove mjere kako bi se prije osjetilo na populaciji odnosno na smanjivanju broja oboljelih. Potrebno je možda čak i mjesec dana da se vidi uspješnost mjera - smatra Lovrić Makarić te govori kako je postroživanje mjera dobra odluka. 

Najčitaniji članci