Obavijesti

News

Komentari 7

Potres magnitude 5,9 zatresao je Kaliforniju: 'Zasad nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima'

Potres magnitude 5,9 zatresao je Kaliforniju: 'Zasad nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima'

Potres, koji su EMSC i USGS isprva zabilježili kao potres magnitude 6.2, bio je na dubini od 10 kilometara, a njegov je epicentar bio oko 240 km istočno od kalifornijskoga glavnog grada Sacramenta

Potres magniture 5.9 pogodio je sjevernu Kaliforniju u blizini granice s Nevadom, ali zasad nema podataka o ozlijeđenima ili većim štetama, priopćio je Američki geološki zavod (US Geological Survey - USGS).

Potres, koji su EMSC i USGS isprva zabilježili kao potres magnitude 6.2, bio je na dubini od 10 kilometara, a njegov je epicentar bio oko 240 km istočno od kalifornijskoga glavnog grada Sacramenta, priopćio je USGS na svojoj internetskoj stranici.

Nakon potresa uslijedio je niz slabijih podrhtavanja tla na istom istočnom području lanca Sierra Nevade.

"Za sada nema izvješća o štetama ili ozlijeđenima, no više će pojedinosti biti poznato u sljedećim satima", objavio je na Twitteru Ured za hitne službe guvernera Kalifornije. "Blisko surađujemo s lokalnim dužnosnicima kako bismo osigurali brzo pružanje pomoći i podrške u ovakvim potresima."

Stanovnici Banije očajni: 'Sve ćete dobiti, samo ne pitajte kad'
Stanovnici Banije očajni: 'Sve ćete dobiti, samo ne pitajte kad'

Potresi magnitude između 5.5 i 6.0 mogu prouzročiti znatnu štetu na zgradama, no ovaj je potres pogodio razmjerno rijetko naseljeno područje.

Potresi te magnitude nisu rijetkost na seizmički aktivnom području Kalifornije.