Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Potvrđena optužnica protiv oca koji je djecu bacio s balkona

Zadarsko odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu

Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
10 komentara

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjaka koji je 28. veljače ove svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

Na potvrđivanju optužnice optuženik nije osobno sudjelovao nego putem video linka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sada biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerojatnije na jesen, kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

 Otac je optužen za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

 Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara.

 Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".

 

Možda vas zanima i ovo:
Message