Obavijesti

News

Komentari 33

Nije mu zaposlio sina: Ušao u stan i ubio ga hicima iz pištolja

Nije mu zaposlio sina: Ušao  u  stan i ubio ga hicima iz pištolja
5

Sud potvrdio optužnicu: Vlado Turudić je ranije priznao da je u studenom prošle godine hicima iz pištolja ubio 85-godišnjeg Đorđija Burića u stanu u Zagrebu

VIDEO

Zagrebački Županijski sud u srijedu je potvrdio optužnicu protiv Vlade Turudića koji je ranije priznao da je u studenom prošle godine hicima iz pištolja ubio 85-godišnjeg Đorđija Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici.

Starca, kod kojeg je njegova supruga čistila, je navodno ubio jer nije želio zaposliti njihovog gluhonijemog sina. 

Istražitelji su ubojstvo s Vladom povezali nakon što su doznali da je njegova žena Buriću povremeno čistila dom. S obzirom na to da vremešni muškarac nije bio imućan, navodno je ženi obećao kako će joj pomoći zaposliti sina.

Trebao je raditi kod Burićeva sina, no ta je ideja propala zbog činjenice da je mladić gluhonijem. Najvjerojatnije razjaren i razočaran, Turudić je uzeo oružje i odlučio se osvetiti. Ispalio je najmanje četiri metka u nemoćnog Đorđiju, zatvorio vrata i pobjegao. Tijelo su pronašli policajci nakon što su ih zvali susjedi. Ulazna vrata otvorio im je Burićev unuk koji je među prvima došao do djedovog stana.

Hvalio se oružjem: Imam ja neku pušku

Vladu Turudića susjedi su nekoliko puta prijavili policiji. Prije četiri godine rekli su im kako ga se boje i dodali da se hvalio kako ima oružje. - Pričao je kako ima neku pušku. Policajci nam nisu vjerovali i rekli su samo da se ne brinemo i rekli da nema oružje - prisjetili su se stanari. Priznaju da prijetnje nikad nisu bile direktne, već je to radio suptilno. I sam Vlado na Facebooku je napisao da susjedi misle da je lud te da su neki dobili po “bamburi”.

Turudić je prema medijskim napisima umirovljeni radnik Ine i bivši član Autohtone hrvatske stranke prava. Iako je isprva negirao zločin tijekom ispitivanja na policiji nekoliko dana nakon ubojstva navodno se "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo.

Mediji su navodili i da je Turudić u svom iskazu kazao da su on i njegova supruga Burića, koji je nekoć bio jedan od direktora u Končaru, u razgovoru nazivali “komunjarom”. Navodno mu je smetalo i što je Burić posjećivao rodbinu u Crnu Goru te što je gledao partizanske filmove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...