Obavijesti

News

Komentari 36

Ivica Todorić i šest velikih banaka potpisali su standstill

Ivica Todorić i šest velikih banaka potpisali su standstill
1

Standstill ugovor između banaka i Agrokora potpisan je u nedjelju. Vlada je najavila da će se premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 9.30 sati sastati s dobavljačima

VIDEO

Standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d.) i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, izvijestili su u nedjelju navečer iz Erste banke.

U nedjelju navečer su se sastali predstavnici šest velikih banaka, kreditora Agrokora - koje su potpisale 'standstill' ugovor i predstavnici manjih banaka i financijskih institucija koje to još nisu učinile, javlja HRT. Sastanak je počeo oko 19 sati, trajao je oko sat i pol, a kako se neslužbeno saznaje, na njemu su se bankari znatno približili dogovoru oko potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, Agrokor je ranije javio da je Ivica Todorić potpisao standstill aranžman. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:54

Iz Erste banke podsjećaju da je cilj standstill ugovora olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

Shodno tome, kako napominju, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije 'chief restructuring officera', ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim iskusnim stručnjacima. 

Vlada je pak najavila da će se premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 9.30 sati sastati s dobavljačima. 
Podsjetimo, standstill aranžman između banaka i Agrokora prvi je korak u stabilizaciji koncerna. Drugi korak je sporazum između Agrokora, banaka, dobavljača, factoring društava i države.

Nakon subotnjeg  sastanka dobavljača u tvrtki Alca, Josip Budimir, član Uprave Francka kazao je da deblokada Agrokorovih tvrtki nije moguća dok se ne dobije pomoć države.
- Pristali smo pristupiti standstill sporazumu, približili stavove i puni smo optimizma sljedećeg tjedna potpisati. Predstavnici banaka moraju dobiti suglasnosti od upravljačkih odbora - rekao je nakon sastanka Budimir.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca