Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potvrdili presudu: Pucao sinu u glavu i dobio 4 godine zatvora

U obrazloženju II. stupanjske presude, Vrhovni sud navodi da je Županijski sud pravilno utvrdio kako je prije pucanja ocu prijetila opasnost od napada sina nožem...

Foto: Damir Špehar/Pixsell/Facebook
11 komentara

Vrhovni sud je potvrdio presudu bjelovarskog Županijskog suda kojom je Radovan Vujčić (62) osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva sina Sanjina, koji je tada imao 40 godina.

U kaznu zatvora računa se i vrijeme koje je proveo u pritvoru. Odbijajući žalbu kako onu Županijskog državnog odvjetništva tako i onu Vujčića, Vrhovni je sud zauzeo stajalište da je prvostupanjski pravilno procijenio sve okolnosti vezane uz tragediju kakvu Bjelovarčani ne pamte.

U obrazloženju II. stupanjske presude, Vrhovni sud navodi da je Županijski sud pravilno utvrdio kako je prije pucanja ocu prijetila opasnost od napada sina nožem. Temeljem toga Radovan je Vujčić, po zaključku suda, koristio svoje pravo da se brani. Drugostupanjski sud navodi kako je kod izricanja kazne Županijski sud dobro postupio kad je rekao da se radilo o prekoračenju granice nužne obrane.

TUŽITELJSTVO U BJELOVARU SE ŽALI Pucao je sinu u glavu i ubio ga: 'Četiri godine zatvora je malo'

Pri odluci o visini kazne sud je u obzir Radovanu Vujčiću kao olakotnu okolnost uzeo dosadašnju neosuđivanost, narušeno zdravstveno stanje te da ga pogađaju posljedice kaznenog djela, jer mora živjeti s posljedicama da je usmrtio svog sina.

Otegotnih okolnosti sud nije našao. Vrhovni sud navodi da nabavljanje pištolja ne znači da je Vujčić stariji bio pripravan upotrijebiti ga na način da sina liši života, kako je inače tvrdilo odvjetništvo u svoj žalbi koja nije prihvaćena.

Podsjećamo do obiteljske tragedije je došlo kobne srijede, 12. veljače prošle godine u popodnevnim satima u blagovaonici kuće, kad je Radovan Vujčić zvani Mravac, hicem u glavu iz pištolja koji je držao kod sebe ubio sina Sanjina.

Tragičnom ubojstvu prethodile su višegodišnje obiteljske nesuglasice, svađe pa i teški fizički obračun oca i sina u prosincu 2017. godine.

Nedugo nakon što je izašao iz pritvora nakon ubojstva sina Sanjina, Radovan je u travnju prošle godine skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio njegov tada 14-godišnji unuk, Sanjinov sin, lakše je ozlijeđen i njegov drugi unuk (16) kao i sam Vujčić, a još jedan 14-godišnjak dobio je teške ozljede.

Vujčić je tada 'dečke' vozio BMW-om cestom između Severina i Patkovca, no zbog nedovoljnog rastojanja od desnog ruba kolnika kotačima je zahvatio rubnik i sletio u jarak. Pritom je BMW-om udario u betonski most poljskog puta. Dječaci su taj dan nakon nogometne utakmice u Daruvaru ostali na kupanju u Daruvarskim toplicama.

Možda vas zanima i ovo:
Message