Obavijesti

News

Komentari 140

Povjerenik Ramljak: Država ne treba pokrivati dug Agrokora

Povjerenik Ramljak: Država ne treba pokrivati dug Agrokora
1

Zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Plenkovićem i potpredsjednicom Dalić o mogućnostima daljnjeg financiranja koncerna

VIDEO

Izvanredni vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u ponedjeljak popodne obratio se javnosti ispred sjedišta koncerna u Zagrebu nakon što se prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev ujutro sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem i  potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Ramljak je rekao da je sastanak bio otvoren i konstruktivan i da su na njemu predstavili novi model financiranja te ponudili Sberbanci da sudjeluje.

- Njihov stav ćemo znati uskoro. Kakva god odluka bila mi ćemo je poštovati, a mi još jednom pozivamo da se pridruže klubu banaka koje će financirati Agrokor. 

- O konkretnim iznosima nismo razgovarali, ali važno je naglasiti da razgovori o likvidnosti Agrokora idu u dobrom smjeru - kaže Ramljak koji dodaje da će uskoro početi govoriti o iznosima i imenima kreditora. 

- Država ne treba pokrivati dug - rekao je.

- Sberbanka iskazuje i svoje zabrinutosti, nakon ovog sastanka dobili su punu informaciju, nadam se da ćemo uskoro taj proces privesti kraju - rekao je i dodao da su sa sastanka svi izašli zadovoljni. 

Na kraju je prokomentirao roll up model po kojem će se za svaku uloženu kunu priznati kuna iz prošlog duga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sapunica se nastavlja: Izvanredni povjerenik Ramljak o kreditima, rusima i stanju u Agrokoru Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on Monday, 29 May 2017

 

Poletaev je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Plenkovićem i potpredsjednicom Dalić o mogućnostima da ta banka sudjeluje u daljnjem financiranju koncerna Agrokor. Uz Polataeva, u izaslanstvu ruske banke bio je i predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak.

Ruski Sberbank jedan je od najvećih kreditora koncerna Agrokor, kojemu je odobrila oko 1,1 milijardu eura kredita. Zadnji je kredit koncernu odobrila u prvom tromjesečju ove godine, i to u iznosu od oko sto milijuna eura, a predstavnici ruske banke za taj kredit traže status 'najstarije tražbine' kao uvjet za eventualne nove kredite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca