Obavijesti

News

Komentari 193

Povjerenik za Agrokor će imati plaću od 50.000 kuna mjesečno

Povjerenik za Agrokor će imati plaću od 50.000 kuna mjesečno
1

Upućeni u sustav Agrokora kažu da članovi uprave imaju minimalno između 50 i 70 tisuća kuna mjesečno, pa bi toliko trebao imati i novi Vladin povjerenik. Alvarez i tim navodno koštaju tri milijuna kuna tjedno

VIDEO

Vlada bi u ponedjeljak ujutro trebala imenovati povjerenika koji će preuzeti upravljanje Agrokorom. Njegovo ime još drže u najvećoj tajnosti. Prije se spominjao Ante Ramljak, koji je pomagao ministrici Martini Dalić pisati “Lex Agrokor”. No sad se spominje i Uwe Gregorius, bivši direktor Siemensa.

Gregorius je trenutačno također i konzultant za spajanja i preuzimanja tvrtki. No zanimljivo je da je on partner u jednoj tvrtki i dobar prijatelj s bivšim direktorom Hypo banke Markusom Ferstlom. Ferstl je danas direktor u srbijanskoj podružnici VTB banke, iste one ruske banke koja sa Sberbankom drži oko 10 milijardi kuna Agrokorova duga. Neki od dobavljača zato se i boje da bi on više radio za banke.

Tko god bude povjerenik, zakon kaže da će imati plaću koju su u prosjeku imali članovi uprave Agrokora. Nikad nije javno objavljeno koliko je Todorić bio plaćen, kao i njegovi članovi. No Drago Munjiza, koji je bio direktor Konzuma, javno je rekao da je imao 50.000 kuna mjesečno.

Alvarez i njegov tim stoje 3 milijuna kn mjesečno?

Upućeni u sustav Agrokora kažu da članovi uprave imaju minimalno između 50 i 70 tisuća kuna mjesečno, pa bi toliko trebao imati i novi Vladin povjerenik, što je definitivno najveća plaća za osobu koju imenuje Vlada. Međutim, i to je sitnica ako je točno da Antonio Alvarez III. i njegov deveteročlani tim stoje Agrokor više od tri milijuna kuna tjedno!

Tu informaciju nismo uspjeli provjeriti jer se trošak smatra poslovnom tajnom, no oni rade po američkim cijenama, pa sugovornici ističu da je to i moguće.

antonio_alvarez

Todorić se može i vratiti

Kad bi Vladin povjerenik uspio riješiti dugove i ponovno postaviti Agrokor na noge, Ivica Todorić bi se nakon 15 mjeseci opet mogao vratiti u tvrtku.

No pitanje je što će mu na kraju ostati. Ivica Todorić je napisao da sve što je stvorio predaje državi. No to i nije baš tako. On je i dalje vlasnik Agrokora te svih povezanih poduzeća. Dva pravna stručnjaka koje smo kontaktirali i koji su upoznati sa sadržajem “Lex Agrokora”, koji je donijela Vlada, ne dvoje da on ima pravo na povratak, ali se razmimoilaze hoće li se to i dogoditi.

- Da je pokrenut stečaj, on bi gubio i vlasništvo. Ovako kao da je kuću dao nekome na upravljanje 15 mjeseci, ali ona je i dalje njegova. Može možda i tužiti državu ako proda, primjerice, dvorište te kuće ispod cijene - smatra taj stručnjak za trgovačko pravo.

Obojica žele ostati anonimni jer su uključeni u situaciju s Agrokorom. Drugi pak kaže da iako novi zakon ne priječi povratak Ivice Todorića, vjerovnici neće to dopustiti jer su ga oni i otjerali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu