Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Povjerenstvo počinje raditi 3. studenog, prvi svjedok Todorić

Čelnik povjerenstva Orsat Miljenić rekao je on također spreman sjesti pred istražitelje.  Sjednice povjerenstva bit će javne, a zatvarat će se po procjeni

Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL

Prva sjednica istražnog povjerenstva za Agrokor održat će se 3. studenog, a na nju će kao prvi svjedok biti pozvan Ivica Todorić, dogovorili su članovi povjerenstva na prvom pripremnom sastanku u Saboru koji se umjesto najavljenih pola sata protegnuo na sat i pol. 

- Ovdje koristim priliku da ga i javno pozovem da se spremi. Mi ga ovdje očekujemo 3. studenog. S tim ćemo početi. Poziv će mu biti poslan na kućnu adresu. Ne očekujem da će njegovo svjedočenje biti gotovo u jedan dan. To je nešto što će početi u petak i produžiti se na dane iza - izvijestio je predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP). 

Ova odluka je kaže bila jednoglasna. Miljenić je izvijestio i da je članovima povjerenstva predložio da, ako postoji potreba, da i on sjedne na stolicu za svjedoke te da ga ispitaju. 

- Ovaj prijedlog je na stolu, razgovarat ćemo još o tome. Mogu biti svjedok i neposredno prije Todorića. To je nebitno. Neću prejudicirati odluku - kazao je.

Na sjednici su se dotaknuli i pitanja može li povjerenstvo nastaviti s radom, ako se pokrene istraga. Kazao je kako o tome postoje različita mišljenja. Iako su iskristalizirali stav o toj temi nije ga želio iznijeti jer o tome nisu glasali.     

- Ono što je sigurno mi sada nećemo donositi nikakvu formalnu odluku o tome jer nikakve istrage nema. Ako se ona pokrene onda ćemo odlučiti o tome - rekao je.

S obzirom da je Sabor propustio izabrati potpredsjednika povjerenstva tražit će nadopunu te odluke. Potpredsjednik bi trebao biti netko od izabranih članova, a povjerenstvo će prema klubovima zastupnika ići sa svojim prijedlogom. Miljenić očekuje da se taj posao odradi ovaj ili sljedeći tjedan. Do prve sjednice povjerenstvo će održavati pripremne sjednice na kojima će dogovoriti koje će se dokumentacija tražiti, ali i odlučiti o popisu svjedoka, kojima će biti odaslani pozivi. Sjednice povjerenstva bit će javne, osim u slučajevima kada to neće biti moguće.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message