Obavijesti

News

Komentari 15

Povjerenstvo počinje raditi 3. studenog, prvi svjedok Todorić

Povjerenstvo počinje raditi 3. studenog, prvi svjedok Todorić
1

Čelnik povjerenstva Orsat Miljenić rekao je on također spreman sjesti pred istražitelje.  Sjednice povjerenstva bit će javne, a zatvarat će se po procjeni

VIDEO

Prva sjednica istražnog povjerenstva za Agrokor održat će se 3. studenog, a na nju će kao prvi svjedok biti pozvan Ivica Todorić, dogovorili su članovi povjerenstva na prvom pripremnom sastanku u Saboru koji se umjesto najavljenih pola sata protegnuo na sat i pol. 

- Ovdje koristim priliku da ga i javno pozovem da se spremi. Mi ga ovdje očekujemo 3. studenog. S tim ćemo početi. Poziv će mu biti poslan na kućnu adresu. Ne očekujem da će njegovo svjedočenje biti gotovo u jedan dan. To je nešto što će početi u petak i produžiti se na dane iza - izvijestio je predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP). 

Ova odluka je kaže bila jednoglasna. Miljenić je izvijestio i da je članovima povjerenstva predložio da, ako postoji potreba, da i on sjedne na stolicu za svjedoke te da ga ispitaju. 

- Ovaj prijedlog je na stolu, razgovarat ćemo još o tome. Mogu biti svjedok i neposredno prije Todorića. To je nebitno. Neću prejudicirati odluku - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sjednici su se dotaknuli i pitanja može li povjerenstvo nastaviti s radom, ako se pokrene istraga. Kazao je kako o tome postoje različita mišljenja. Iako su iskristalizirali stav o toj temi nije ga želio iznijeti jer o tome nisu glasali.     

- Ono što je sigurno mi sada nećemo donositi nikakvu formalnu odluku o tome jer nikakve istrage nema. Ako se ona pokrene onda ćemo odlučiti o tome - rekao je.

S obzirom da je Sabor propustio izabrati potpredsjednika povjerenstva tražit će nadopunu te odluke. Potpredsjednik bi trebao biti netko od izabranih članova, a povjerenstvo će prema klubovima zastupnika ići sa svojim prijedlogom. Miljenić očekuje da se taj posao odradi ovaj ili sljedeći tjedan. Do prve sjednice povjerenstvo će održavati pripremne sjednice na kojima će dogovoriti koje će se dokumentacija tražiti, ali i odlučiti o popisu svjedoka, kojima će biti odaslani pozivi. Sjednice povjerenstva bit će javne, osim u slučajevima kada to neće biti moguće.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a