Obavijesti

News

Komentari 126

Jozo Brkić: Milijan često nosi moje satove, jedan sam mu dao

Jozo Brkić: Milijan često nosi moje satove, jedan sam mu dao
1

Protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića postupak je otvoren nakon što su mediji objavili da je u javnosti viđen sa skupocjenim satovima koje nije prijavio u imovinskoj kartici

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje na sjednici hoće li pokrenuti postupke protiv dužnosnika Milijana Brkića, Martine Dalić i Milana Bandića. 

Zagreb: Povjerenstvo razmatra hoće li otvoriti istragu o sukobu interesa protiv Milijana Brkića, Milana Bandića i Martine Dalić Reporter: Bogdan Blotnej

Objavljuje 24sata Politiko u Petak, 27. rujna 2019.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije u petak pokrenulo postupak protiv Milijana Brkića u slučaju skupocjenih satova jer je utvrdilo kako je riječ o satovima njegova brata, dok se za ronilački sat pokazalo se da mu ga je brat darovao, ali ga nije bio dužan prijaviti jer vrijedi manje od 30.000 kuna.

Predmet protiv potpredsjednika Sabora otvoren je zbog mogućeg nesklada između stvarne i prijavljene imovine, nakon što su mediji objavili da je u javnosti viđen sa skupocjenim satovima pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna, koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

Sat za ronjenje ne vrijedi više od 30.000 kuna

Brkić je naveo u očitovanju da u svojem vlasništvu nema ni jedan sat čija pojedinačna vrijednosti prelazi 30.000 kuna, već te satove posjeduje njegov brat, kod kojega se doselio nakon razvoda braka, a on ih povremeno nosi.

Za ronilački sat Oris Aquis Depth Gauge Chronograph, koji može ići do dubine od 500 metara, Brkić je rekao da mu ga je brat darovao u listopadu 2017. jer se bavi ronjenjem, ali to nije bio novi sat, a brat mu je rekao da ne vrijedi više od 30.000 kuna.

To je potvrdio i Brkićev brat Jozo, koji je rekao da ima nekoliko satova koje njegov brat povremeno nosi, te da mu je poklonio jedan od tih satova.

Povjerenstvo temeljem očitovanja, s obzirom da u Hrvatskoj ne postoji registar pokretnih vrijednosti, nije imalo druge mogućnosti nego ukazati povjerenje dužnosniku i njegovu bratu da se ne radi o njegovim satovima osim jednog darovanog, rekla je članica povjerenstva Tatjana Vučetić.

Povjerenstvo je za tu marku sata doznalo da novi košta od 15.000 do 28.000 kuna, a obveza je dužnosnika prijaviti pokretninu vrijednosti koja prolazi 30.000 kuna.

Brkić zadovoljan odlukom Povjerenstva o satovima

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić (HDZ) u petak je izrazio zadovoljstvo odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje protiv njega nije pokrenulo postupak zbog vrijednih satova koje je u nekoliko navrata nosio u javnosti.

"Povjerenstvo radi svoj posao, na njegov zahtjev dostavio sam sve podatke koje su tražili, donijeli su odluku koju poštujem, pozdravljam, ništa drugo nisam ni očekivao", rekao je Brkić novinarima u Saboru nakon što je Povjerenstvo zaključilo da neće pokrenuti postupak protiv Brkića jer je riječ o satovima njegova brata. Našalio se kako sada "bez problema može nositi sat".

Upitan za slučaj Dubravke Šuice, kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije koju je prozvao Gong da objasni kako je stekla imovinu navodno veću od pet milijuna eura, Brkić je rekao kako nije od onih koji presuđuju prije suda. "Nemam podataka o konkretnom slučaju, pa vam ne mogu to komentirati", kazao je.

"Naravno da vjerujem", uzvratio je na pitanje vjeruje li stranačkoj kolegici. 

Komentirajući tužbu koju je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pokrenuo protiv Hrvatske na Europskom sudu za ljudska prava rekao je kako to samo govori o njemu i njegovu odnosu prema Hrvatskoj.

"Tužiti svoju zemlju, svoju državu, na kraju bio je njen predsjednik, samo govori o njemu i njegovu odnosu prema Hrvatskoj", kaže Brkić.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca