Obavijesti

News

Komentari 31

Povjerenstvo u bolnici: 'Rekli su mi da odem doma i umrem'

Povjerenstvo u bolnici: 'Rekli su mi da odem doma i umrem'
2

Dao mi je uputu da se javim na zakazani termin u KBC Rebro, koji je ugovoren za početak travnja, te da idem kući. Da sam ga poslušao do tada bi vjerojatno umro, ispričao nam je ogorčeni muškarac

VIDEO

Polusatni susret s liječnikom koprivničke Hitne me je psihički više dotukao nego gotovo pet godina kemoterapije – govori nam 62-godišnji Dragan Pavleković iz Apatovca, naselja između Križevaca i Koprivnice.

- Takvu bezosjećajnost nisam ničim očekivao, ali ni zavrijedio - jada nam se nesretni čovjek, kojemu ni protek vremena od gotovo mjesec dana ne može vratiti mir koji je imao unatoč bolesti sve do 8. veljače kad je nakon višednevnog mokrenja, urin poprimao sve crveniju boju.

Zvao je kćer koja ga je prema protokolu koji nam je pokazao dovezla na Hitni prijam u koprivničku Opću bolnicu. Strpljivo je čekao gotovo tri sata dok konačno nije stigao na red.

'Da sam ga poslušao, vjerojatno bih umro'

Govori da ga je liječnik nije ni pipnuo već je uzeo jedan od nalaza iz njegovog fascikla u kojemu su dokumenti o višegodišnjem liječenju. Prije toga mu je krv i mokraća uzeta na analizu. Dok je sjedio na krevetu, došao je liječnik kojeg će kako nam govori Dragan pamtiti do konca života ali ni po čemu lijepom. Stoga se i obratio medijima jer mu je kako tvrdi uskraćena temeljna zdravstvena zaštita zbog toga što boluje od - karcinoma.

'Grozim se kad vidim kako hitna u Hrvatskoj prima ljude'
'Grozim se kad vidim kako hitna u Hrvatskoj prima ljude'

- Dežurni liječnik mi je doslovce rekao kako sam pun tumornih stanica i raka koji je zahvatio pluća, mozak, jetru, kožu, te da mi nema što dati, jer mi se i bubreg raspada. Dao mi je uputu da se javim na zakazani termin u KBC Rebro, koji je ugovoren za početak travnja, te da idem kući. Da sam ga poslušao do tada bi vjerojatno umro – prepričava nam susret dok se u glasu osjeća neka tuga. Kada ga je zapitao za terapiju, liječnik mu je, tvrdi naš sugovornik kratko i hladno odgovorio

- Ništa, već da čekam iskrvarenje i onda zovem hitnu. Upitao sam u šoku a kako ću znati kad ću iskrvariti? Kad ništa ne budete mogli onda ste sigurni da ste iskrvarili – bio je po riječima očajnog pacijenta ponoćni odgovor.

'Jednostavno mi je rekao da odem doma i umrem'

Potom ga je kćer dovezla u kuću gdje je u jutro vidio da je mokraća sasvim crvena. Pozvao je drugu kćer koja ga je odvezla u KBC Rebro u Zagrebu, gdje se liječi od karcinoma. Na Rebru su ga odmah uzeli u obradu i liječnici mu kazali da je jedini bubreg u redu, jer je drugi izvađen prije nekoliko godina.

Urolog mu je pojasnio da je mokraća puna bakterija, a krvarenje ide iz prostate te odredio terapiju antibioticima. Već idućeg dana se pokazalo da su liječnici na KBC Rebro bili u pravu jer je mokraća postala bistrija. Nakon tjedan dana nestao je i posljednji trag krvi.

- Nikako se ne mogu pomiriti s tim da mi je liječnik jednostavno rekao da odem kući i umrem. Ne mogu vjerovati da sam to doživio. Svakodnevno vrtim taj događaj po nekoliko puta, jer mi izgleda poput ružnog sna koji ne bi poželio niti svom psu – tvrdi naš sugovornik.

Iz Uprave koprivničke Opće bolnice su nam kazali da su u tijeku izvidi Izvanrednog povjerenstva bolnice. Te da ćemo nakon izvida dobiti službeni odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa